i7 3770 R7 250 Sistem yük altına girince kendini resetliyor

RSTUDIOS

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2015
Mesajlar
171
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem.
12 GB RAM.
i7 3770.
R7 250.
Güç kaynağı Casper 250W.

Normal olarak hiçbir sorun yoktu ekran kartı fazla ısınıyordu sadece 90 ile 100 derece arası oluyordu. Her neyse hiçbir sorun yoktu tek tük birkaç gün boyunca oyunlarda olsun veya Adobe Premiere kullanırken olsun resetlemeye başladı düşündüm, arastırdım neden kaynaklı olduğunu öğrenmek için. Dün FurMark testi yaptım kapanmadı ekran kartı 100 dereceyi gördü, hiçbir şekilde ama bugün yapınca kapandı ama dün bir de OCCT6 ile yaptığım zaman sistem kapanmıştı bügün FurMark yaparken de kapandı fazla ısınmadan dolayımı oluyor bu yoksa güç kaynağı yetersizliği midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yetmeyeceğini düşünüyorum ama garantilemekten zarar gelmez arkadaşın ekran kartı sıcaklığı da çok yüksek çünkü.

Şöyle ki;
PSU yeterli olsun sistemin yük akışı stabil olunca ısı az da olsa fark eder. Bazı sistemlerde R7, R9 gibi burada PSU'nun yeterliliği termal bakımından faydalı olduğunu bizzat deneyerek gördüm.
 
PSU'nun yetersiz geldiğini düşünüyorum. En az 350W kaliteli bir PSU tercih edin. Aynı şekilde sıcaklık değerlerini de kontrol edin. Ekran kartının termal macununu yenileyin ve hava akışını iyi sağlayın. Ayrıca PSU'nuzun 12V çıkışından kaç Watt verdiğini söyleyebilir misiniz?

+12V kanalından 17.0A şöyle yazıyor.
O PSU ile çalışabilmesi ilginç. Zira sistemin zarar görmemesi büyük şans.

Sistemim 250 Watt harcayacağını düşünmüyorum ( bu arada köküne kadar kullanmamak gerektiği biliyorum :) ) ben bu sistemi arkadaşımdan aldım ve ben kendi ekran kartımı takmadan önce içinde GT 630 vardı neyse onda böyle sorunlar oldu mu bilmiyorum ama bana bir şey demedi. Bu sistem ben de 12 gündür var ve ben de daha yeni bu sorunu yaşatıyor ondan önce yoktu SW Battlefront, GTA 5 ve Premiere'den ara render yapmadan video düzenleye biliyordum üstüne üstlük 4K render yapıyordum ama şimdi Premiere'de ekran kartını kullandığım zaman render yapmayı bırak programdayken resetliyor. Zaten benim kendi güç kaynağım var ama elimde değil şu an Everest 450W'lık bir modeli.
OCCT'den PSU testi açar mısınız eğer PSU yetersiz ise sistem anında resetleyecektir kendini.
deneyeyim
 
Son düzenleme:
OCCT'den PSU testi açar mısınız eğer PSU yetersiz ise sistem anında resetleyecektir kendini.

4-5 dakika çalıştı işlemci ve ekran kartı Full değerde işlemci 90 dereceyi ekran kartı ise 85 dereceyi görüyordu sonra pat resetledi kendini.
PSU sorunu çok net bir şekilde. İnternette güç kaynağı hesaplama araçları var oradan hesaplayın. İleri de yükseltme yapacaksanız daha güçlü bir PSU alın ihtiyacı kadar güç çeker zaten. Burada

Siteden yaptım 304 Watt harcama yapıyormuş 350 Watt'da öneride bulunuyor ben de 450 Watt var arkadasta ama gelmesini bekliyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı