i7 3770 Sistem 8 kere mavi ekran hatası

gönde345

Hectopat
Katılım
2 Nisan 2020
Mesajlar
77
Merhabalar, öncelikle sistem özelliklerimi söyleyeyim:

İşlemci: Intel i7-3770.
RAM: 8 GB.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 6770.

Daha düne kadar bir kez bile mavi ekran görmemiş olan ben hiçbir şey yapmadığım halde bir günde üst üste 8 kez mavi ekran hatası ile karşılaştım. YouTube'da yaptığım araştırmalarda birkaç video altında "RAM problemi olabilir, RAM'lerin yuvasını değiştirin." vb. yorumlar gördüm, bilgisayarın RAM'lerinin yuvalarını değiştirdim şu ana kadar hala mavi ekran vermedi ama bilgisayar dünden bile yavaş durumda, bunun olması normal mi yoksa daha kötü bir duruma mı soktum lütfen yardımcı olur musunuz?

Minidump dosyaları: Minidump Hatalarım.rar
 
Bir de şimdi aklıma geldi rahatsız ettiysem kusura bakmayın, şimdiye kadar tathering sorun çıkartmazken neden dün çıkmaya başladı, Ethernet kablosu aldık ama yine de merak ettim.
 
Şimdiye kadar Tethering sorun çıkartmazken neden dün çıkmaya başladı?
Demek ki dün çıkartacağı tutmuş. 😅

Sürücü sorunu olabilir, telefondaki Android işletim sistem kaynaklı sorun olabilir, her şey olabilir. Teknoloji şans işi, neyin nerede sorun çıkartacağı belli olmuyor.

Sorununuz çözüldü mü?
 
BIOS'a girip baktım RAM 1330 MHz'de çalışıyor sistem sıcaklığı 40 derece etrafında ama işlemci ise üzerinde hiç yük bulunmazken bile 80 derecede çalışıyor tüm fanlar olabildiğince hızlı olmasına rağmen durum böyle işlemciler için 70 derece üzeri kötü olduğunu duydum diye hatırlıyorum ama emin değilim işlemci fanı 2500 RPM ile dönüyor diğer kasa fanı ise 700 RPM ile iyi bir termal macun işi çözer mi yoksa yeni bir soğutucuya mı ihtiyacım var yüksek sıcaklıklar da mavi ekran verdilebiliyor sanırım.
 
Boşta 80 derece oldukça yüksek. En kısa zamanda termal macunu değiştirin.

Önce termal macunu değiştirirsiniz, sonrasına bakarız. Ama 7 yıl boyunca üzerindeki termal macun kurumuştur ve etkisini yitirmiştir, bu yüzden yeni termal macun sürdüğünüz zaman sıcaklık değerleri ciddi derecede azalacaktır. Yeni fana gerek olacağını düşünmüyorum.

Bu arada, mavi ekran sorununuz çözüldü mü?
 
Evet şimdiye kadar hiç mavi ekran almadım, sizce günlük yaklaşık 7 saat oyun süresi altında bu bilgisayarın daha ne kadar ömrü var? Sağ olun.

Genellikle LoL oynuyorum ne oynadığım bir şey fark ettirir mi bilmiyorum ama.
 
Yaklaşık 7 saat oyun süresi altında bu bilgisayarın daha ne kadar ömrü var?
Kesin bir ömür söyleyemeyiz. Bir işlemci 1 ayını doldurmadan hemen bozulabilir de, 10 yıl sorunsuzca çalışabilir de. Genellikle uzun yıllar sorun çıkarmıyorlar.
Genellikle LoL oynuyorum. Ne oynadığım bir şey fark ettirir mi, bilmiyorum ama.
Pek fark ettirmez.
 
Bu gün, Ethernet kablosuyla bağlanıyor olmama rağmen bilgisayar açıldığı gibi mavi ekran verip kapandı, nedeni ne olabilir, normalde olduğundan çok çok daha yavaş açıldı sorunum hala çözülmedi sanırım termal macun gelince süreceğim, minidump dosyasını gönderiyim mi acaba?
 

Geri
Yukarı