i7 3770 ve GTX 1060 sistem kilitleniyor

sarscrw

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2020
Mesajlar
10
Merhabalar, sistemimde ortalama 3-4 aydır devam eden bir kilitlenme yaşıyorum. Tarif etmem gerekirse; her şey tamamen donuyor, görüntü kaybım olmuyor ama donma sürekli devam ediyor ve bilgisayarı yeniden başlatmadan düzelmiyor. Günde ortalama 1, bazı günler ise 7-8 kez kilitlenme yaşıyorum.

Ekran kartı ve işlemci sıcaklığından olmadığını stres testi yaparak öğrendim ama gözlemlediğim kadarıyla kilitlenmeden sonra bilgisayarı anında yeniden başlatırsam maksimum 10 dakika içerisinde tekrar kilitlenme yaşıyorum, bilgisayarı dinlendirirsem gün içinde donma olmadığını gözlemledim, tabii tamamen tesadüfi de olabilir.

Ekran kartıma overclock yapmayı denemiştim birkaç ay önce ama aşırtmayı biraz bile yapsam anında aynı kilitlenmeyi tekrar yaşadım. Sorun nelerden kaynaklı olabilir veya yaşayıp çözenler var ise öneri almak isterim. Teşekkür ederim. Sistemim aşağıdaki gibidir.

resim_2021-05-12_160314.png


resim_2021-05-12_160327.png
 
Sıcaklık değerleri yüksekse, macun bakımı yapıp deneyin. Sistem bilgisi girerken daha detaylı belirtmek gerekiyor. Anakart, PSU, HDD/SSD, RAM, kullanılan soğutucu bilgisi gibi.
 
Kullandığınız diğer donanımlar nedir? HDD ve PSU gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı