i7 3770 ve RTX 3050 Ti sistemde darboğaz nasıl engellenir?

Hocam masaüstü bilgisayarda laptop ekran kartı görüyorum öncelikle hayırlı olsun, işi şakası bir yana darboğazı önleyemezsin çünkü windows sürümün 10+ ise işlemcinin çekirdeklerini tüketir ve geriye kalan 2 çekirdek ile de zaten bir akıcılık beklememelisin. Darboğazı önlemek için sürüm düşürmeyi deneyebilirsin belki işe yarayabilir, ama yine de darboğazı yalnızca kısmen azaltabilirsin. Engel olamazsın.
sürüm düşürme derken nası yani

düz 3050 pardon ti değil

sürüm düşürme derken nası yani
Eğer windows 11 veya 10 kullanıyorsan bu işletim sistemleri işlemcini windows 7 veya 8'e göre daha yoğun kullanır, eğer yeni işlemci, anakart ve ram alma şansın yok ise windows 7'ye geçerek darboğazı kısmen belki azaltabilirsin, belki diyorum garanti vermiyorum, işlemcin ekran kartına göre çok zayıf.

Eğer windows 11 veya 10 kullanıyorsan bu işletim sistemleri işlemcini windows 7 veya 8'e göre daha yoğun kullanır, eğer yeni işlemci, anakart ve ram alma şansın yok ise windows 7'ye geçerek darboğazı kısmen belki azaltabilirsin, belki diyorum garanti vermiyorum, işlemcin ekran kartına göre çok zayıf.
7 de destek yok mantıklı değil. SSD var ise 10 kursun müsait olunca ise ikinci elden DDR4 tadından yenmez.

Dediğin şey aşırı saçma ve mantıksız. Çoğu oyunun ve uygulamanın artık W7 W8 desteği yok.

ne önerirsin kral hangi parçaları ?
Ryzen 3 3100 1000 TL

Asus A320 1400 TL

T-Force 8x2 16 GB 3600 MHz DDR4

Minimum bu şekilde yapılabilir.

Evet desteğin olmadığını unuttum bir an. Tek çare donanımı yükseltmek oluyor.
2. el AM4 Ryzen 5 3600X'li DDR 4 bir sistem dizebilirsiniz. Bütçenizi bilmiyorum fakat en F/P AM4 işlemcisi Ryzen 5 3600X bildiğim kadarıyla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı