i7-4700MQ ısınarak kapanma sorunu

Uğur Gürkan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle laptop arkadaşımın:
  • Toshiba Satellite P50-A13K
  • Intel® Core™ i7-4700MQ işlemci
  • Sabit disk 1 TB
  • NVIDIA® GeForce® GT 745M

Sistem böyle arkadaşlar. Arkadaşım bu laptobu 2 3 yıldır sürekli aldığından beri ısınarak kullanıyor soğutucuyla falan ben bi bakıyım bu işte bi terslik var dedim ve PC'yi inceledim.
2 gün boyunca denemediğimiz yöntem kalmadı diyebilirim PC'yi açıp temizledik termal macun yeniledik bütün driver'lar güncel, BIOS güncel format attık PC'ye güç yönetiminden ayarlarını kıstık vs vs.

Laptop şöyle arkadaşlar PC'yi açıyoruz masaüstünde internette gezinirken veya masaüstünde dururken işlemci çok az çalışmasına rağmen %2 3 kullanımına rağmen sıcaklık 80 dereceden aşağıya düşmüyor. Güç seçeneklerinden en yüksek çalışmasını %10 bile yaptık gene aynı gene aynı. Gelen voltajları vs kontrol ettik sorun yok. Benim aklıma gelen son ve tek sebeb bu işlemcide bi defo var heralde. Sizce böyle bir ısınmanın sebebi ne olabilir? Özellikler olarak benim Lenovo PC'den daha iyi ama benim oynadığım oyunları vs arkadaşım oynayamıyor. Kesinlikle soğutucu yoksa oyunlarda PC kapanıyor sıcaklıktan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucusuz çalışmıyorsa zaten aldığından bu yana garanti dahilinde bunu yollamayarak hata etmişsin. Kasada hava sirkülasyon sorunu var demek ki. Toshiba zaten nasıl bu hale geldi... Ucuz bileşenlerle. Sat gitsin artık.

arkadaşımın laptobu yeni laptop aldı ama sorunun hava sirkilasyonuyla alakası olduğunu düüşünmüyorum çünkü hiçbişey yapmıyoken benim laptop fan bile açmıyo 40 derece aynı şartlarda onun daha iyi işlemcili laptobu fanı tam güç çalışıyor ve 80 90 derece

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı