i7 4710HQ Sistem Windows 10 Performans Kaybı

umutgur

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,

16 gb DDR3 RAM, GTX 860M ve i7 4710HQ kullanıyorum cihazımda. Windows 10 kurulumunu bugün yaptım, lakin akıcı bir şekilde işlemlerimi gerçekleştiremiyorum. En basit bir sağ tık bile 2-3 saniye beklemeden sonra geliyor.

Windows platformuna alışık değilim, neden olabilecek sebeplerden emin değilim.

Sorunu eski sürümlerde ya da mevcut sürümde yaşamış ve çözmüş olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kurulumu temiz yaptım, kavrayamadığım konu tamamen sağ tık hadisesiyle ilgili. Masaüstünün boş bir alanına sağ tık yapınca 30-35 saniye gibi bir süre sonra işlem tamamlanabiliyor. Her hangi bir çözüm bulamadım şu ana kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/aida64-html-raporu-oluşturma-rehberi.84058/

https://www.technopat.net/sosyal/ko...-ve-performans-optimizasyonu-yönergesi.93849/

Raporları ekleyin.

Kusura bakmayın yardımcı olmak istediğinizi biliyorum ama bu raporu burada paylaşamam.

Geçmiş olsun orjinal windows mu kurdunuz veya internetten crackli windows mu kurdunuz ?

Sistem cihazın kendisiyle gelen orijinal Windows 8.1 idi, Windows 10'a Windows'un bildirimleri ile upgrade ettim 8.1'i formatladıktan sonra aslında tam anlamıyla temiz kurulum değil, bu sorunu sıfırlamadan çözmem lazım çünkü gerçekten özellikle Visual Studio ve MS SQL kurulumu sistemden bile uzun sürüyor.

Windows update yi güncelleyin güncellediyseniz bekleyin biraz bende saten belirli online oyunları oynayamıyorum driver olduguna rağmen ekranda dalgalanma oluyor bu hafta veya bidaki haftaya hızlı bir şekilde yayınlarlar diye umut ediyorum

Sağ tık geç geliyorsa yüklediğiniz programlarla ilgili bir sıkıntı olma ihtimali yüksek. Tüm uygulamaların en güncel sürümde olduğundan ve Windows 10 uyumlu olduğundan emin olun. Chipset sürücüsü güncelleyin. Tüm sürücülerin Windows 10 uyumlu ve güncel olduğundan emin olun.

Sağ tık geç geliyorsa yüklediğiniz programlarla ilgili bir sıkıntı olma ihtimali yüksek. Tüm uygulamaların en güncel sürümde olduğundan ve Windows 10 uyumlu olduğundan emin olun. Chipset sürücüsü güncelleyin. Tüm sürücülerin Windows 10 uyumlu ve güncel olduğundan emin olun.

Program sıkıntısı olma ihtimalini düşündüm lakin dosyalara sağ tıklama konusunda bir problem yok. Tek sorun boş alanlar. Dediklerinizi uygulayıp deneyimlerimi buraya aktarmaya devam edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı