Ben işlemciyi farklı bir konudaki mesajla karıştırmışım. Sakin ol. Ayrıca ben sizin biraderiniz değilim. Siz işlemciye bağlı olarak yine darboğaz yaşıyorsunuz.
Hocam açıkçası düşük bir bütçe ile RX 5700 XT gibi güçlü bir karta işlemci seçmek pek mümkün değil.Anakartınızı değiştirmeniz iyi olur. İşlemci olarak bunu buldum düşük bütçe olarak ama açıkçası darboğaz yapıp yapmayacağını kestiremiyorum. Ayrı bir konu açarak ya da internetten araştırıp almanızda fayda var. RAM olarak da bunlar çok iyi duruyor. 16 GB olması daha iyi olur ama bütçeniz yetmez ise tek 8gb ram da yeterli olur şimdilik. Ama AMD işlemcilerde Dual Channel performansı çok arttırıyor. Eğer ayırabileceğiniz bütçe bu attıklarımdan fazla olur ise bu işlemciyi almak çok daha işe yarar.
Hocam PSU'nuzun Watt değeri yeterli ama Rampage olması sorun çıkartabilir. Rampage ve Game Booster gibi markaların PSU'ları ile genelde çok dalga geçiliyor. Bu forumda da bulabilirsiniz herkes kalitesiz demekte.Bunu,bunu ya da bunu önerebilirim. Thermaltake olan Sharkoon olana göre daha iyi sanırım araştırmanızda yarar var.