i7 4770k + GTX 760 Sistem Uyumlu Mu?

İşlemci çok fazla olmuş. İ5-4670K yap. Ekran kartını GTX 770 yap. Anakart Z97 Gaming 3/5 yap. RAM'ler 8 GB olsa yeterli.
Eğer benim dediklerimi yaparsan sistem çok güzel olur. :D
 
Oyun içinse İ7 4770K almak mantıklı olmaz. Bu tip oyun sistemlerinden ekran kartının önde olması size daha çok yarar. 16gb da biraz fazla olmuş 8 gb şuan yeterli ilerde yükseltme düşünüyorsan tek modül 8gb ram alabilirsin, fakat bu tek modül ramler genellikle cl10 oluyorlar ya da 1333mhz hızında çalışıyor zaten ilerdeki oyunları 16 gb ram istemesi için rahat 5-6 yıl var bence bu yüzden 8gb yeterli.

Anakarta bakacak olursak Z97 modellerine bakmanı tavsiye ederim şuan z87 chipsetinde sata 6 bulunmakta bu 6gbit/s hızından fazla kaldıramamakta yani yaklaşık 606 MB yazma/606 MB okuma hızından fazlasını çıkamıyor, ama Z97 chipsetli anakartlar Sata-E yani Sata Express'i desteklemekte bu yeni teknoloji iki sata e ve bir Pci-E bağlantısı ekleyerek daha yüksek hızlı SSD ler olcak.

Önceden de buna benzer bir şey vardı bu da PCİ-e slotuna takılan ssd ler bunlar genellikle çok yüksek bütçeli sistemler kullanılıyor (Mac Pro). Bu sata-e sayesinde biz de çok fazla para harcamadan daha yüksek hızlı depolama birimleri bulabileceğiz ve bu sata-e'yi destekleyen ssdler geldiğinden 1009MB Yazma/1009 MB okuma hızına ulaşabilen ssd'ler önümüze çıkacaktır şuan böyle ssd'ler var fakat bahsettiğim pic-e kartlarında çalışan ''Enterprise'' derecesinde olan gayet pahalı ssdler bunlar Sata-e sayesinde bize bu hızda kullanıcı seviyesi yüksek hızlı ssdler gün yüzüne çıkcak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı