i7 4770K için Anakart tavsiyesi

Deagles

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2013
Mesajlar
19
İlk önce söylemek isterim'ki Youtube'da Teknopat adlı kanalda çıkarttığınız iş gerçekten harika mizahınız samimiyetiniz ve aynı zamanda bilginiz pratiğiniz sözde bir çok forum sitesinden önde 2 lafı bir araya getiremeyen put gibi resmi bir şekilde kamera karşısında olan bir çok teknoloji forumu tanıyorum neyse aslında amacım recep baltaş'dan bileşen tavsiye istemekti youtube üzerinden iletişim kurmayı düşünüyordum fakat yorumlarda bu gibi sorular için bir çok kişiyi foruma yönlendirdiğini görünce vazgeçtim neyse..

Şimdi Recep'cim ben şöyle bir sistem topladım fakat ana kart konusunda pek bilgili değilim ve seni izlediğim videolarda donanımların en ufak bilgilerine kadar saydığını görünce işte adamımız bu diye düşündüm ve senden bir ana kart tavsiyesi almak istedim donanım listesini aşağıya yazıyorum bu donanımların hakkını verecek ancak aynı zamanda bir cpu veya ekran kartı kadar'da pahalı olmayan 600-650tl'yi geçmeyecek bir öneride bulunabilir misin ?

CPU i7 4770K


Bellekler CORSAIR
16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 2400MHz CL10 (Bellek konusunda GB başına fiyatlandırma artık çok ucuzladı ve herkes GB'a abanıyor fakat hepsi 1333 veya 1600mhz mhz leri işin içine katan yok bu yüzden mhz değeri çok daha yüksek olan bellekleri tercih ettim)

Gpu:Nvidia GTX 780 veya GTX 690 aklım çift gpu dan yana fakat 700 serisi'de çıktı şimdi tam 690 alırım pat diye 790 çıkar .... neyse.

COOLER MASTER
SILENT PRO M 80PLUS 850W 850W umarım kurtarır SLİ yapmayacağım belki ilerde bu kartlar ucuzlarsa olabilir.

OCZ Vertex 4 SSD araştırmalarım sonuncunda SSD piyasasını performans olarak Vertex 4 domine ediyor.


Aslında ben bir ana kart seçtim tasarım ve özellik açısından bana mükemmel göründü fakat bu konuda pek deneyimli olmadığım için sen kısaca bir göz at fiyatı beni aşmayacak derecede fakat kabaca aynı özellik'de ki kartları 350tl gibi bir rakama'da bulabiliyorum hangisi tercih etmeliyim O/C delisi değilim fakat olsa hiç fena olmaz mesela bu kart 3000mhz destekli ramleri 2400'den 3000'e aşırtmak iyi olurdu aynı zamanda sistemi oyun ve grafik işleri Photoshop,After Effect için kullanmayı düşünüyorum.

Benim seçimim olan kart bu birde senin tavsiyeni alayım.
MSI
Z87-GD65 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart


Bu arada bu sistem'de XP kullanmayı düşünüyorum bir sıkıntı olur'mu :confused:


















































Tamam sonuncu şakaydı sadece biraz takılayım dedim. Zaten lisanslı Win 8 sahibiyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
XP nedir abi 10 yıllık işletim sistemi... Bu sisteme XP yüklemek ne demek ya. :D :D Ferrari'ye doğan motoru takmak olur bu ancak...


Bence tam tersi olur Windows 7-8 falan acayip kasıyo yükleme abi hatta XP 1.0'ı kur SP1 SP2'yi falan sakın güncelleme güncellemeri falan hepsini kapat benim oyun hilelerini crackleri falan'da çalıştırmıyor zaten yeni windows XP foreverr11!!!!!!




Bu kadar yeterli sanırım konuyu iyice şakaya çevirmeyelim yukarıdaki diyalog gibi :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart Çok iyi. Ekran kartı bu olabilir: MSI Global N780 TF 3GD5/OC MSI GTX 780 Gaming\OC...

Bu tasarım kesinlikle orjinal halinden çok daha iyi fakat henüz Türkiye'de hiç bir yerde gördüğümü söyleyemem bu kartı

Ekran kartı GTX 780 olmalı. Anakart tercihi de gayet iyi.

Anakart'ın iyi olmasına sevindim fakat aynı zamanda G45 adlı bir alt modeli var özellikleri kabaca aynı görünüyor ve birisi 515TL iken diğeri 397TL aralarında 100-130tl gibi bir fark var sizce GD65'i özel yapan bir şey var'mı yoksa yerine G45 tercih edilebilinir'mi ?

Ve K serisi işlemciler kutularından fan'sız çıkıyorlar değil'mi birde iyi bir soğutucu tavsiyelerine'de açığım haswell 3.9ghz'a çıkabiliyor normal'de ve o/c ile 4.5-5.0ghz değerlerine zorlayabiliriz sanırım bu seviyede yeterli olabilecek bir soğutucu işimi görür
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu Thermalright Venomous seçildi

Kişisel soğutucu tavsiyemdir noctua d14 den sadece bir kaç derece daha sıcak çalışır fakat tüm kasanızı işgal etmez
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı