i7 4790 + GTX 980 düşük performans

Mert Can Ayhan

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba yaklaşık 1 hafta önce arkadaşım sistemini temizlemek istemiş. Pek bilgisi olmayan bir arkadaş hemen atlayıp ben yaptırırım deyince dinlemiş onun dediklerine göre sökmüş parçaları temizlemiş. Velhasıl kelam işlemci soğutucusunu söktükten sonra termal macun önemli değil deyip tekrar taktırmış (stok soğutucu). Şimdi bilgisayar Chrome vs. bile kullanırken çok kasıyormuş ve masaüstünde bile mouse takılıyormuş sürekli sistem çok yavaş çalışıyormuş oyunlarda çok düşük FPS alıyor. Sorunu tespit etmeye çalışırken MSI Afterburner yükletip RivaTuner ile bilgileri aldım. Discord üzerinden bana yayın açtı o sırada bu iki ekran görüntüsünü aldım. Bana kalırsa termal macun sürülmediği/yenilenmediği için işlemci soğutulamıyor. İşlemciyi vs yerinden sökmemiş pinlerde sorun yok ve fan kablolarını doğru takmış kontrol ettirdim. Fakat oyun sırasında ekran kartı kullanımının boştaki değerler ile aynı olması ama işlemcinin çırpınması bende de soru işaretleri oluşturdu. Sizce farklı bir sorun daha olabilir mi? İşlemcinin çalışma hızı vs. yine olması gerektiğinden çok az. Bilgisi olanların yardımını bekliyorum.
Güncel

Dosya Ekleri

• aliş.png
    aliş.png
    692,6 KB · Görüntüleme: 43
  • 8lvhXL.jpg
    8lvhXL.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
İşlemcisi yandı yanacak, bilgisayarı açmasın bile 100C'ye çıkmış işlemci, Arctic-MX4 önerebilirim termal macun olarak bunu alsın ve ince bir tabaka olarak sürsün. İşlemci sıcaklıktan dolayı frekans düşürüyor olabilir, işlemci kullanımı %100 ekran kartı %26 daha. Termal macunsuz mümkünse açmasın bile bilgisayarı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı