i7 4790 - GTX970 sistemin boştayken sıcaklıkları normal mi?

Arkadaşlar daha yeni Valorant oynarken birdenbire sağdaki ekran simsiyah, soldaki ana ekran kahverengi oldu. Ben de sıcaklıktan şüphelenip termal macun yeniledim. Sonra bir daha ele girdim, sonra bu sefer biraz fazla oynadığımda yine aynısı oldu. Hemen bilgisayarı kapat aç yapıp ısıyı SS aldım, şu anda boşta bekliyor. 2. resim şu anki hali. Sizce ısılar normal mi? Değilse neden bu kadar yüksek?
Sistem:
Intel Core i7 4790.
EVGA GTX970 superclock acx 2.0
Casper ECS H81H3-M4
750W Rampage PSU.
Kapatıp açtıktan hemen sonra.

Ekran Alıntısı.PNG

Şu an.

2.PNG

Arkadaşlar daha yeni Valorant oynarken birdenbire sağdaki ekran simsiyah, soldaki ana ekran kahverengi oldu. Ben de sıcaklıktan şüphelenip termal macun yeniledim. Sonra bir daha ele girdim, sonra bu sefer biraz fazla oynadığımda yine aynısı oldu. Hemen bilgisayarı kapat aç yapıp ısıyı SS aldım, şu anda boşta bekliyor. 2. resim şu anki hali. Sizce ısılar normal mi? Değilse neden bu kadar yüksek?
Sistem:
Intel Core i7 4790.
EVGA GTX970 superclock acx 2.0
Casper ECS H81H3-M4
750W Rampage PSU.
Kapatıp açtıktan hemen sonra.

Eki Görüntüle 2489182

Şu an.

Eki Görüntüle 2489186
GPU zaten boşta 50 derece civarı olur, Furmark'ta ki sıcaklığı önemli.

İşlemci ise kasa modeline göre ciddi fark oluyor boştaki sıcaklığı. Kasa modeli nedir?
Onunda yükteki sıcaklığına OCCT veya Prime95 ile bakabilirsiniz.

Şahsen çok eski bir bilgisayar kullandığın ve nasıl kullandığın ne ile soğuttuğun gibi çok fazla soru var fakat çok yüksek durmuyor şahsi fikrimce bilgisayarın eskiliğine bakarsak ama sen yine de bir virüs taraması falan da yap Kaspersky veya malwerebytes ile tarat şayet virüslerden falan sorun olabilir ama içim rahat etmedi taramalar düzgün dersen bir tamirciden ya da üst mevkili birinden de yardım alabilirsin benim bildiklerim bunlar iyi akşamlar.

GPU zaten boşta 50 derece civarı olur, FurMark'ta ki sıcaklığı önemli.

İşlemci ise kasa modeline göre ciddi fark oluyor boştaki sıcaklığı. Kasa modeli nedir?
Onunda yükteki sıcaklığına OCCT veya Prime95 ile bakabilirsiniz.

Hocam OCCT de işlemci sabit 100 derece oluyor ekran kartı sabit 79 80 arası geziyor bir türlü çözemiyorum sorunu sizce neden oluyor bu.

Hocam OCCT de işlemci sabit 100 derece oluyor ekran kartı sabit 79 80 arası geziyor bir türlü çözemiyorum sorunu sizce neden oluyor bu.
O işlemci stok fan ile OCCT'de rahat 100 derece görüyordu doğrusu. Birde oyundaki değerleri ve Geekbench'te ki değerlere bir bakın.

GPU ise uzun zamandır termal bakımı yoksa 80 derece normal. Macunu değişince 70 altına iner.

O işlemci stok fan ile OCCT'de rahat 100 derece görüyordu doğrusu. Bir de oyundaki değerleri ve Geekbench'te ki değerlere bir bakın.

GPU ise uzun zamandır termal bakımı yoksa 80 derece normal. Macunu değişince 70 altına iner.

Hocam GPU macunuda yeni problem orada zaten ikisini beraber değiştim ama dereceler böyle GPU 80'e gelince Turbo açmış araba gibi fanlar hızlanıyor derece 79'a sabitliyor ama oyunlarda işlemci hep 97 98 99 bu aralar geziyor bunu nasıl çözeceğim 1 saat oyun oynayayım ilk ekranım siyah ikinci ekranım kırmızı oluyor sonra ikisi de kahverengi oluyor.

Hocam GPU macunuda yeni problem orada zaten ikisini beraber değiştim ama dereceler böyle GPU 80'e gelince Turbo açmış araba gibi fanlar hızlanıyor derece 79'a sabitliyor ama oyunlarda işlemci hep 97 98 99 bu aralar geziyor bunu nasıl çözeceğim 1 saat oyun oynayayım ilk ekranım siyah ikinci ekranım kırmızı oluyor sonra ikisi de kahverengi oluyor.
Termal macun olarak ne sürdünüz?

Hocam mahallede esnaftan aldığım dandik bir macun macun o kadar kaliteli değil ama yine de bu kadar sıcak olması normal mi HT-GY260 diye bir termal sürdüm 50 TL'ye aldım dandik bir termal macun yani.
Kıvamı çamur gibi olduğu için taşma yapabiliyor rahatlıkla ve yüzey boş kalıyor. GPU için özellikle bu durum mevcut. GPU içinde süreceğiniz için MX-6 öneririm.
10 derece fark oluşturuyor. (2 Gram yeterde artar, zaten az süreceksiniz.)

CPU'da büyük ihtimalle hiç macun yokmuştan hallice durumda.

Kıvamı çamur gibi olduğu için taşma yapabiliyor rahatlıkla ve yüzey boş kalıyor. GPU için özellikle bu durum mevcut. GPU içinde süreceğiniz için MX-6 öneririm.
10 derece fark oluşturuyor. (2 gram yeterde artar, zaten az süreceksiniz.)

CPU'da büyük ihtimalle hiç macun yokmuştan hallice durumda.

Hocam CPU'ya daha önceden de bu macunu kullanıyordum daha önceki bilgisayarlarada hep bundan sürmüştüm bu sorunla ilk defa karşılaştım şu anda da son paramı ekran kartına verdim maddi durumum olunca daha iyi bir termal alıp deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı