i7-4790 işlemci yükte 90 derece oluyor

Hocam normalde böyle çalışmıyordu RX550 takılıyken. 3050'yi 2 gün önce taktım termal macununu yeniledim MX4 ile kasa tertemiz şu an.

Bu 2 gün boyunca güvenli olmayan sitelerden uygulama vs. indirdin mi? Dediğim gibi Malwarebytes ile tam tarama yapın hocam. Önceki kullandığınız macunun markasını biliyor musunuz?

Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi i7 4790 işlemcim GTA 5 story mode oynarken 85 90 derecelerde, boşta 60 derecelerde geziyor. Yük testi yaptım heavyloaddan Max 98'e çıktı sıcaklık.
Stok fan kullanıyorum ekran kartım 3050 6 GB PNY.
16 GB DDR3 1333MHz RAM var. Sistemde tek fan var oda egzoz fanı.
Aynı zamanda GTA 5 oynarken bilgisayar kapanıyor bazen.
Watt olarak 100W'a kadar çıkan bir işlemci ama şahsen MX-4 ve stok fan ile 60-70 derecede kullanıyordum. Darboğaz kaynaklı %100'e vurduğu için belki bu kadar ısınıyor ve kasanızda güzelce ısıyı atamadığı için büyük ihtimalle 90'lara vuruyor diye düşünüyorum.
Sonuçta Corsair 500R kasa kullanıyordum ben.

İlk önce termal macunun yerli yerinde ve stok fanın sağlam takılı olduğundan emin olun. Eğer sorun yoksa bir tane kule tipi almanız sorunu komple çözer.

Hocam bence soğutma kaynaklı bir sorun var şu an. Üstteki arkadaşların dediği gibi fanın tam oturup oturmadığına bakın. Ya da termal macunu fazla sıktıysanız pump out yapmış olabilir.

Hocam Intel'in stok fanlarını biliyorsunuzdur bu sistemde de o fan takılı ancak tek tırnağı kırık ondan kaynaklı olabilir mi acaba ya da ekran kartıyla darboğaz falan mı yapıyor ondan şüpheleniyorum çünkü kapanma mevzusu 3050'yi taktıktan sonra oldu eğer o tek tırnaktan dolayıysa Dark Freezer X123 almayı düşünüyorum şu anda Teknobiyotik'de 499 TL.

Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi i7 4790 işlemcim GTA 5 story mode oynarken 85 90 derecelerde, boşta 60 derecelerde geziyor. Yük testi yaptım heavyloaddan Max 98'e çıktı sıcaklık.
Stok fan kullanıyorum ekran kartım 3050 6 GB PNY.
16 GB DDR3 1333MHz RAM var. Sistemde tek fan var oda egzoz fanı.
Aynı zamanda GTA 5 oynarken bilgisayar kapanıyor bazen.

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar 😃

Dostum I7 2600 kullandım 2 sene boyunca DDR3 sistemle. Stok fan kullanıyordum. Sıcaklıklar oralara çıkıyordu (90-100). Bu eski bir işlemci için stok fanla kullanımda normal dereceler.
İşlemci nanometresi çok yüksek bu eski işlemcilerde. Soğutucu almanız gerekiyor. Termal macun falan kurtarmaz sizi.

Hocam Intel'in stok fanlarını biliyorsunuzdur bu sistemde de o fan takılı ancak tek tırnağı kırık ondan kaynaklı olabilir mi acaba ya da ekran kartıyla darboğaz falan mı yapıyor ondan şüpheleniyorum çünkü kapanma mevzusu 3050'yi taktıktan sonra oldu eğer o tek tırnaktan dolayıysa Dark Freezer X123 almayı düşünüyorum şu anda Teknobiyotik'de 499 TL.

Almayı düşündüğün soğutucuyu 2 senedir kullanıyorum. AMD 5600 ile kullanıyorum. Hesabımda tüm sistemimin özellikleri mevcut göz atabilirsiniz. Çok memnunum. 60-70 dereceleri nadiren görüyordum. Sizin işlemcinizin güç tüketimi ve nanometresi yüksek olduğundan dolayı yük altında 80'leri göreceğinizi düşünüyorum. Sisteminize intake fan takmanızı da öneririm. Kasa içi hava sirkülasyonu önemli rol oynuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı