i7-4790 işlemci yükte 90 derece oluyor

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar 😃

Dostum i7 2600 Kullandım 2 sene boyunca DDR3 sistemle. Stok fan kullanıyordum. Sıcaklıklar oralara çıkıyordu (90-100). Bu eski bir işlemci için stok fanla kullanımda normal dereceler.
İşlemci nanometresi çok yüksek bu eski işlemcilerde. Soğutucu almanız gerekiyor. Termal macun falan kurtarmaz sizi.

Aynen hocam bende öyle düşünüyorum i7 4790 ile günümüz sistemlerine kafa tutuyorum neredeyse ama soğutucu yetmiyor dediğiniz gibi bir kule tipi soğutucu bu işi çözer gibi.

Hocam Intel'in stok fanlarını biliyorsunuzdur bu sistemde de o fan takılı ancak tek tırnağı kırık ondan kaynaklı olabilir mi acaba ya da ekran kartıyla darboğaz falan mı yapıyor ondan şüpheleniyorum çünkü kapanma mevzusu 3050'yi taktıktan sonra oldu eğer o tek tırnaktan dolayıysa Dark Freezer X123 almayı düşünüyorum şu anda Teknobiyotik'de 499 TL.

Hocam darboğazla alakası yok muhtemelen. Kırdığınız tırnaktan dolayı şu an ısınma sorunu yaşadığınızı düşünüyorum. Ömürlük soğutucu istersen Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili İyzico kampanyası ile bu soğutucuyu alabilirsin. Hem ileride işlemci değişince soğutucuya gerek kalmaz.

Aynen hocam bende öyle düşünüyorum i7 4790 ile günümüz sistemlerine kafa tutuyorum neredeyse ama soğutucu yetmiyor dediğiniz gibi bir kule tipi soğutucu bu işi çözer gibi.

Aynı oyunu bir daha açın. Sıcaklıklar aynıysa soğutucu alın. Ben kasanın hava sürkülasyonu sorunlu olabilir diye düşündüm.

Hocam darboğazla alakası yok muhtemelen. Kırdığınız tırnaktan dolayı şu an ısınma sorunu yaşadığınızı düşünüyorum. Ömürlük soğutucu istersen Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili İyzico kampanyası ile bu soğutucuyu alabilirsin. Hem ileride işlemci değişince soğutucuya gerek kalmaz.

Kasana sığıp sığmayacağına dikkat et hocam.

Hocam siz güncel işlemcilere göre konuşuyorsunuz. Eski işlemciler gerçekten güncel oyunlarda ve sistemlerde çok ısınıyorlar ve Intelin o berbat stok fanı hiç bir işe yaramıyor.
Nanometre değeri o işlemcinin çok yüksek. Intelin sitesinde o işlemci için 100 derece maksimum görebileceği değer.
Arkadaşın kule tipi alması şart.

Hocam kule tipi soğutucu alın yeterli olacaktır. Paranızı sıvı soğutmaya boşuna harcamayın. Hava soğutucu alırken de 2000 gibi bütçelere asla çıkmanıza gerek görmüyorum. x123 canavar gibi yetecektir gönlünüz rahat olsun.

Hocam siz güncel işlemcilere göre konuşuyorsunuz. Eski işlemciler gerçekten güncel oyunlarda ve sistemlerde çok ısınıyorlar ve Intel'in o berbat stok fanı hiçbir işe yaramıyor.
Nanometre değeri o işlemcinin çok yüksek. Intel'in sitesinde o işlemci için 100 derece maksimum görebileceği değer.

Hocam kule tipi önerdim zaten.

Hocam Intel'in stok fanlarını biliyorsunuzdur bu sistemde de o fan takılı ancak tek tırnağı kırık ondan kaynaklı olabilir mi acaba ya da ekran kartıyla darboğaz falan mı yapıyor ondan şüpheleniyorum çünkü kapanma mevzusu 3050'yi taktıktan sonra oldu eğer o tek tırnaktan dolayıysa Dark Freezer X123 almayı düşünüyorum şu anda Teknobiyotik'de 499 TL.

Tırnak kırık ise ondan olabilir hocam, ben ilk takarken 1 tırnağını tam takamamıştım işlemci boşta 100 dereceye çıkıyordu çıkan kısmı taktığımda 50'ye düştü. İşlemci eski olduğundan olabileceğini düşünmüyorum açıkçası bende de Q8400 vardı daha eski bir işlemci ama çok dandik bir termal macun ve stok fan ile en ağır oyunda bile 80 dereceyi geçmiyordu.

Aynı oyunu bir daha açın. Sıcaklıklar aynıysa soğutucu alın. Ben kasanın hava sürkülasyonu sorunlu olabilir diye düşündüm.

Aynı hocam hiçbir değişiklik yok.
Kasada önde fan takma yeri yok egzoz fanı ve yukarıda 2 tane. Nagas'ın 500W PSU kullanıyorum kasada Nagas. Yük testlerini aşağıya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• sıcaklık.PNG
    sıcaklık.PNG
    756,9 KB · Görüntüleme: 23
Hocam kule tipi önerdim zaten.
Hocam önceki çözüm önerilerine istinaden yazdım. Konu başlangıcında görseydim kule tipi al başka türlü çözülmez derdim. Virüsle falan alakası yok bu durumun. Bu işlemcinin normali budur.

Hocam siz güncel işlemcilere göre konuşuyorsunuz. Eski işlemciler gerçekten güncel oyunlarda ve sistemlerde çok ısınıyorlar ve Intel'in o berbat stok fanı hiçbir işe yaramıyor.
Nanometre değeri o işlemcinin çok yüksek. Intel'in sitesinde o işlemci için 100 derece maksimum görebileceği değer.

Ben 3 i5-3330 nesil stok fanla yıllarca kullandım. O kadar da çok ısınmadı. Bir gün bile kule tipi alayım demdim. Hatta şöyle bir GTA 5 oyanmışlığı ve Batman Arkham Knight ve The Witcher 3 bile oynamıştır. Kullandığım için buna benzeyen ürünü bence idare edebilirse stok fan favorim. Söktüm taktım böyle oldu deyince bir şey olamamış gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı