i7 4790 Sistem güç tuşuna basınca açılmıyor

Xoenna

Megapat
Daha fazla  
Meslek
BT Takım Lideri - Gömülü Sistem Mühendisi - Yazılım Mühendisi
Merhabalar,
Şirkette bir masaüstü toplama sistemimiz var.
Sistemde i7-4790 İşlemci var. APU sistem.
Olay şu, sisteme güç verildiği zaman(Power tuşuna basıldığında) Power Supply fanı çalışıyor.
Ethernet ışıkları yanıp sönüyor.
Öndeki disk ışıkları yanıp sönüyor.
Fakat hiçbir şekilde ne BIOS ekranı ne başka bir görüntü gelmiyor.
Aradan 2-3 saat geçince kendi kendine dıt sesi gelip görüntü geliyor.

RAM'lerden kaynaklıdır diye çıkartıp tozunu temizledik, çözüm olmadı.
Power Supply'de sorun olduğunu düşünmüyoruz açıkçası.
Anakartta genel bir arıza olabilir fakat neden kaynaklandığını bulamadık.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Lenovo iş bilgisayarlarında bu tip durumları görüyoruz. Tüm soketlerin yerinden ayırıp denemenizi tavsiye ederim. RAM slotlarından sadece biri dolu olsun ve HDD'yi sökün. Bir test edin.

Lenovo iş bilgisayarlarında bu tip durumları görüyoruz. Tüm soketlerin yerinden ayırıp denemenizi tavsiye ederim. RAM slotlarından sadece biri dolu olsun ve HDD'yi sökün. Bir test edin.
Sistem toplama, ramleri söküp denedik. Ram çıkartınca uyarı veriyor ses geliyor. HDD yok ssd var fakat söküp denemedim hiç. Bios gelmemesiyle SSD arasında nasıl ilişki olabilir anlamadım

Sistem toplama, RAM'leri söküp denedik. RAM çıkartınca uyarı veriyor ses geliyor. HDD yok SSD var fakat söküp denemedim hiç. BIOS gelmemesiyle SSD arasında nasıl ilişki olabilir anlamadım

RAM'lerin tümünü söktüğünüzde hiç çalışmaması normal. DIMM1 slotuna tek RAM takın. Bu arada USB girişlerinde ve ses G/Ç'lerinde bulunan cihazları da çıkartın. SSD'de bağlı olmasın. Son olarak BIOS pilini çıkartıp tekrar takın sonrasında cihazı başlatın. Bu işlemlerden sonrada çalışmama gibi bir durum oluyorsa ya anakart arızası vardır ya da PSU sorunludur(RAM belleğin sağlam olduğundan eminseniz)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı