i7 4790 ve GTX 1650S darboğaz yapar mı?

Maalesef uyumsuz.

Soket değiştirmeden bu ekran kartını besleyebilecek bir işlemci arıyorum. Bütçem 500-800 arası.
Söyle bir şey bulabildim,
İkincisi biraz daha temiz gözüküyor, belki bir miktar pazarlık da yapılabilir, ilanı bilgisayarcı girmiş - güncel.

Arkadaşlar i7 4770S işimi görür mü? Sonundaki S takısı ne anlama geliyor?
i7-4790 ile 4770S in karşılaştırmasına buradan bakabilirsin. Hızları ve TDP değerleri farklı S olan arkadaş tablet vb ürünlerde de kullanılabiliyormuş, o sebeple daha az enerji tüketiyor ve hızı bir miktar daha düşük olmakla beraber, 4790'dan 1 sene daha eski bir işlemciymiş 🙂
@lengthok ben senin yerinde olsam bunu değerlendirirdim.
5 yıllık kurumsal üye ve dükkanı var adamın daha güvenilir gözüküyor. Gidip test edebilir, kredi kartıyla ödeyebilir, veya pazarlık yapabilirsin, ödemede GET sistemini de kullanabiliyormuşun.

Son düzenleme:
i7-4790 ile 4770S in karşılaştırmasına buradan bakabilirsin. Hızları ve TDP değerleri farklı S olan arkadaş tablet vb ürünlerde de kullanılabiliyormuş, o sebeple daha az enerji tüketiyor ve hızı bir miktar daha düşük olmakla beraber, 4790'dan 1 sene daha eski bir işlemciymiş 🙂
@lengthok ben senin yerinde olsam bunu değerlendirirdim.
5 yıllık kurumsal üye ve dükkanı var adamın daha güvenilir gözüküyor. Gidip test edebilir, kredi kartıyla ödeyebilir, veya pazarlık yapabilirsin, ödemede GET sistemini de kullanabiliyormuşun.
İşimi görecekse eski yeni olmasının önemi yok.😁

450 tl fiyatı var.
O zaman alın derim. 4790S modeli 4790 modelinin daha az güç tüketmesi için temel frekansı biraz düşürülmüş versiyonu. Turbo frekansı ikisinde de 4.0GHz olduğu için hızda fazla fark olmaz. İşini görür.

Bir de 4790S daha eski değil aynı zamanda çıkmışlar 😀

Testteki hız farkı:
Kıyas olsun diye sizin işlemcinizi de koydum. Bu puanlara göre bakabilirsiniz.

İlerde 1300 liraya B450 S2H, 8GB 3000MHz RAM ve R5 1600 12nm işlemci ile yeni nesil bir kuruluma geçmeni öneririm. Hatta seni çok zorlamayacaksa elindeki anakart, işlemci, RAM üçlüsünü satıp üstüne para koyarak bu üçlüye geçmeni öneririm.

Son düzenleme:
Ben i7-4790 ile GTX 1060 6GB kullandım darboğaz oluyordu ama öyle oynatmayacak seviyede değil. GTX 1650 Super, GTX 1060'dan biraz daha kuvvetli bir kart. Darboğaz olur ama yine oyunları oynarsın.

Yapabilecek en iyi şey artık o sistemi satıp yeni sistem toplamak olur. Artık 4.nesil işlemciler yetmiyor.

O zaman alın derim. 4790S modeli 4790 modelinin daha az güç tüketmesi için temel frekansı biraz düşürülmüş versiyonu. Turbo frekansı ikisinde de 4.0GHz olduğu için hızda fazla fark olmaz. İşini görür.

Bir de 4790S daha eski değil aynı zamanda çıkmışlar 😀

Testteki hız farkı:
Kıyas olsun diye sizin işlemcinizi de koydum. Bu puanlara göre bakabilirsiniz.

İlerde 1300 liraya B450 S2H, 8GB 3000MHz RAM ve R5 1600 12nm işlemci ile yeni nesil bir kuruluma geçmeni öneririm. Hatta seni çok zorlamayacaksa elindeki anakart, işlemci, RAM üçlüsünü satıp üstüne para koyarak bu üçlüye geçmeni öneririm.
Bundan sonra yeni bilgisayar alacağım. O yüzden bilgisayar " ben artık çalışmıyorum agam " diyene kadar kullanmayı düşünüyorum. 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı