İ7 4790 vs İ5 6600?

Hangisi daha iyi ?

• İ5 6600

Oy: 7 28,0%
  • İ7 4790

Oy: 18 72,0%

• Oy verenlerin toplamı
    25
Oyun performansında yani FPS bakımında i7 ile eşit bir performans verebiliyor. İnternette oyun testlerinde(o.c.) ile izlerseniz sizde görebilirsiniz.

Sen öyle san ama birebir denemesini yaptım ve ekran kartları aynı olan bir sistemde i5 6600, i7 4790'la oyunlarda aynı hatta daha fazla FPS verdiğini gördüm. Ayrıca birarada çok program çalıştırma ve işlemcinin bu yükü kaldırmasında donma takılma olmadan aynı performansı verdiler. Sakın DDR4 RAM'lerin yüksek frekans avantajını yabana atma büyük fark yaratıyor.
Oyunda fark görememeniz normal, ayrıca arkadaşımıza bu kadar kaba bir sözcük kullandınız anlamadım ?

İ7 4790 genel olarak karşılaştırıldığında üstün gelecektir. Fakat oyun testlerinde i5 6600K stok ve o.c. durumlarda incelendiğinde ortalama her oyunda stokta geri düşse de o.c.le beraber aynı ya da daha üstün performans gösterecektir. Bunun testleri internette var ve çoğu oyunda o.c. ile önde görünüyor. Durmadan tekrarlıyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı