İ7 4790 Yerine yeni nesil işlemcileri beklemeli miyim?

xmrhkn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar hatırlayan vardır 1 hafta önce bir sistem toplamıştım 2-3 konum vardı bu umarım son olacak. Topladığım sistem aşağıda. Bütçem 4000 e çıktığı için ekran kartını 980 ve işlemciyi 4790k yapmayı planlıyorum. Sizce işlemciyi 4790k yapmalı mıyım yoksa yeni nesil işlemcileri bekleyip o şekilde mi siparişi vermeliyim? Ayrıca sistemde herhangi bir eksiklik varmı? SSD almamamın sebebi birkaç saniye tasarruf etmek için 100-200 tl para vermek istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar teşekkürler.

4 3500.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
2015 yılının başlarında belki yeni işlemciler çıkar o zaman 4. nesil işlemciler ucuzlar, yani yenisini almana gerek yok. Yine 2015 başlarında AMD R9 3XX serisini çıkartacak böylelikle Nvidia fiyatları aşağı çekecek GTX 980 parasına GTX 980Ti alma olasılığınız artacaktır. Yani eğer bekleyebilirseniz bekleyin böylelikle bu sistemi ucuza getirirsiniz. İşlemci konusuna gelince yeni işlemciler çıksa bile gereğinden pahalı olacaktır ucuzlaması için 6 ay beklemen gerekebilir bu yüzden 4. nesil işlemci almanız daha iyi olacaktır. :)

Merhaba. İlk olarak yapacağım öneriler sistemin performansını arttırmaya değil, oyun keyfinizi arttırmaya yönelik olacaktır. i5 4690K şuan ki oyunlar ve önümüzdeki 3 yıl içinde çıkacak oyunlar için bile Overkill olacaktır. İşlemciyi 4690K'ya çekip içinde Killer Ethernet ve kaliteli ses kartı bulunan bir anakart almanızı öneririm. MSI Z87 G45 şuanda Vatan Bilgisayardan 340TL gibi bir fiyatla içinde bu özellikleri barındıran bana göre en iyi F/P anakart. Monitör olarak 23 inç IPS Led bir monitör seçerseniz GTX 970'in DSR teknolojisi sayesinde gerçek bir grafik şöleni yaşarsınız. Önerim Türkiye de bulabilirseniz lg 23EA63 IPS, bulamazsanız Asus VX239H olur. Kasa olarak ta yerinizde olsam göze daha çok hitap eden Corsair Graphite 230T seçerdim. Z87 G45 ve MSI GTX 970, kasanın da kırmızı fanları ile beraber pencereden bakıldığında hoş bir görüntü oluşturur. İyi sosyaller. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı