i7-4790K GTX 1060 6 GB sisteme Hadron HD412 500W güç kaynağı yeterli mi?

Bahabusa

Hectopat
Arkadaşlar, elimdeki güç kaynağı "Hadron HD412 500W Power Supply". Baktığım kadarıyla verimliliği rezalet "288W". Şimdilik bu PSU ile i7-4790K işlemcimi kullanmaktayım fakat bu kasaya GTX 1060 6 GB almak istesem güç kaynağı yeterli olur mu?

Günlük kullanımda sorun olmaz diyelim. Yük altında eh, sistemin bir ayağı çukurda olur. İmkan varsa değiştirmek iyi olur.

Katılıyorum, ama ben olsam YouTube'da video izlerken video bitene kadar ayet-el kürsi okurdum herhalde. İç bileşenler çok dandik ben olsam emanet etmezdim. Kesinlikle PSU değişmeli ekran kartı takılmadan.

Günlük kullanımda sorun olmaz diyelim. Yük altında eh, sistemin bir ayağı çukurda olur. İmkan varsa değiştirmek iyi olur.
Peki hocam ekran kartını alıp taksam kullanırken oyunlarda ne gibi problemler yaşayabilirim, parçalara zarar verir ise bekleyim iyi bir PSU bulmalıyım.

Zaten PSU değiştireceğim fakat sizce değiştirene kadar bu PSU birkaç ayda olsa dayanır mı? Biliyorum şans işi fakat demek istediğim matematiksel olarak yarı yolda bırakır mı Watt değeri :)
.

Peki hocam ekran kartını alıp taksam kullanırken oyunlarda ne gibi problemler yaşayabilirim, parçalara zarar verir ise bekleyim iyi bir PSU bulmalıyım.

Zaten PSU değiştireceğim fakat sizce değiştirene kadar bu PSU birkaç ayda olsa dayanır mı? Biliyorum şans işi fakat demek istediğim matematiksel olarak yarı yolda bırakır mı watt değeri :)

Öncelikle oyun oynayamazssın sistem direk kapanır, ayrıcada normal kullanımdada aşırı ısınır. Isınmaya bağlı olarak eriyen yanan herhangi bir bileşen yüzünden olası bir voltaj, akım kaçağıda anakartınızı, ekran kartınızı ve RAM'ınızı kesin yakar işlemciyi kestiremiyorum. Denemesi bedava PSU alacak durumunuz yoksa ekran kartından kısın yoksa komple sistem toplarsınız. Arkadaşlar yeter meter diyor ama anakart çevre birimleri vs. çıktığınız zaman o PSU boşta bile ucu ucuna yetecek yani ısınacak. Bu işlerde şaka olmaz idare etmek hiç olmaz 2019'dan beri forumu kullanıyorum, 1 hesapta ondan önce vardı 2 yıllık falan o PSU'nun bir namı var ona göre.

Öncelikle oyun oynayamazssın sistem direk kapanır, ayrıcada normal kullanımdada aşırı ısınır. Isınmaya bağlı olarak eriyen yanan herhangi bir bileşen yüzünden olası bir voltaj, akım kaçağıda anakartınızı, ekran kartınızı ve RAM'ınızı kesin yakar işlemciyi kestiremiyorum. Denemesi bedava PSU alacak durumunuz yoksa ekran kartından kısın yoksa komple sistem toplarsınız. Arkadaşlar yeter meter diyor ama anakart çevre birimleri vs. çıktığınız zaman o PSU boşta bile ucu ucuna yetecek yani ısınacak. Bu işlerde şaka olmaz idare etmek hiç olmaz 2019'dan beri forumu kullanıyorum, 1 hesapta ondan önce vardı 2 yıllık falan o PSU'nun bir namı var ona göre.
Anlıyorum hocam. O zaman ekran kartı işinden önce PSU işini halletmeliyim. Peki elimdeki kasa bu;
kasaya sonradan 120mm fanlar taktım iki tane.

Sizce kasa ile birlikte PSU değiştirmeli mi? Yada sadece PSU değiştirmek mantıklı olur mu? Ekonomik anlamda soruyorum. Hangi seçenek daha ucuza gelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı