Eğer sıvı soğutma istiyorsanız COOL MASTER NEPTON 280L(280mm) SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar öneririm.
Kasanıza sığar, fakat arkadaşların söyledikleri doğru. Kendi turbo frekansında bile iyi ısı üretiyor işlemci. Turbo frekansını aşağıya çekmek istemiyorsanız, en azından böyle bir soğutucu alın:
Xigmatek Venus İntel Lga775/1155/1156/1366/2011 & Amd Am2/Am3/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Performansı Noctua NH D-14' e daha yakın. Kaliteli bir termal macun ile kullanıldığı takdirde 3 derecelere düşebiliyor fark.
Hyper 212 Evo Aldım ( overclocksuz kullanıyorum ) sizce yeterli olur mu ?
Sıcaklıklara bakın, tercihen 70 derecenin üzerine çıkmazsa iyidir. Maksimum turbo frekansını 4.4GHz' den 4.3GHz' e çekmen gerekebilir bunun için.Hyper 212 Evo Aldım ( overclocksuz kullanıyorum ) sizce yeterli olur mu ?
Kötü demiyoruz, bu işlemciyle daha güçlü bir soğutucu tercih etmek daha iyidir onu söylüyoruz. Yoksa F/P ürünü, montajı kolay, kaliteli, bunlara bir şey demedik. Ama geçtim normal OC' yi, normal turbo frekansını düşürmesi gerekecek şimdi arkadaşımızın. Fabrika çıkışlı 4.0 - 4.4GHz zaten... İşlemci ne şartlarda alındı bilmiyorum ama, bütçe baştan belliyken bu kombinasyona karar verildiyse hata yapılmış, frekans artırılamayacaksa k işlemciye gerek yok. Daha fazla ısı üretiyor stok frekanslarında bile k işlemciler, onun yerine 4790 ve daha iyi bir soğutucu alınabilirdi. Bunu söylüyorum ki, okuyan arkadaşlar bu konuda dikkatli olsun.Arkadaşım, bakın kötü bir soğutucu olsa, technopat önceki bütün sıradan sistemlerinde çarpan kilidi açık işlemcilerin yanında bunu kullanmazdı. Ben hala alınsa ve normal derecede OC yapılsa o soğutucunun o işi göreceğini haydi haydi düşünüyorum.
Sıcaklıklara bakın, tercihen 70 derecenin üzerine çıkmazsa iyidir. Maksimum turbo frekansını 4.4GHz' den 4.3GHz' e çekmen gerekebilir bunun için.
Kötü demiyoruz, bu işlemciyle daha güçlü bir soğutucu tercih etmek daha iyidir onu söylüyoruz. Yoksa F/P ürünü, montajı kolay, kaliteli, bunlara bir şey demedik. Ama geçtim normal OC' yi, normal turbo frekansını düşürmesi gerekecek şimdi arkadaşımızın. Fabrika çıkışlı 4.0 - 4.4GHz zaten... İşlemci ne şartlarda alındı bilmiyorum ama, bütçe baştan belliyken bu kombinasyona karar verildiyse hata yapılmış, frekans artırılamayacaksa k işlemciye gerek yok. Daha fazla ısı üretiyor stok frekanslarında bile k işlemciler, onun yerine 4790 ve daha iyi bir soğutucu alınabilirdi. Bunu söylüyorum ki, okuyan arkadaşlar bu konuda dikkatli olsun.
Kötü demedim zaten, daha güçlü bir soğutucu alınabilse daha iyi olur bu işlemci için. Yok alınamıyorsa, zaten pek de OC yapılamayacak bir işlemcinin daha pahalı ve ekstra ısı üreten k versiyonunu almak mantıksız, onun yerine çarpan kilitli versiyonu alınsa, artan para bütçeye eklenerek güçlü bir soğutucu alınabilirdi. Bir süre sonra daha güçlü bir soğutucu alma düşünceniz varsa o başka tabi. Bu arada kendim de Hyper 212 X kullanıyorum i7 3930K işlemcimde, yazın size önerdiğim soğutucuya geçmeyi düşünüyorum OC sıcaklıklarımı düşürmek için.Ben zaten hyper 212 evo aldım şuan. Ve kötü olsaydı technopat gta 5 için pc topladığında 4770k ile bunu kullanıyor, ikiside K işlemci
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.