i7 4790K sistem yeniden başlatılamıyor

baran soytaş

Megapat
Daha fazla  
RAM
CL9 DDR3 1600 MHz Kingstone
SSD veya HDD modeli
Sandisk 240 GB SSD
Ekran kartı
RX 560
Anakart
H81 Casper
İşlemci
İ7 4790K
PC hiçbir şekilde yeniden başlatılamıyor.
Uzun zamandır bilgisayarımı açamamıştım ama bilgisayar başına oturduktan sonra aniden elektrik kesilir gibi PC'nin kapanması, mavi ekran hataları vb birçok sorunla karşılaştım ve format atmaya karar verdim. Format attıktan sonra bile yeniden başlatmaya bastığımda PC monitörü kapatıyor ama ondan sonra hiçbir şekilde görüntü gelmiyor, kasa çalışmaya devam ediyor. Format atarken de sıkıntı yaşadım bu sorundan dolayı. Yardımcı olursanız sevinirim.

PSU'da arıza olabilir eğer varsa başka bir PSU'yla test edebilirsin. RAM'lerde sıkıntı olma ihtimali de var RAM'leri tek tek dene. Memtest86 gibi bir programla RAM'leri kontrol edebilirsin.

PC hiçbir şekilde yeniden başlatılamıyor.
Uzun zamandır bilgisayarımı açamamıştım ama bilgisayar başına oturduktan sonra aniden elektrik kesilir gibi PC'nin kapanması, mavi ekran hataları vb birçok sorunla karşılaştım ve format atmaya karar verdim. Format attıktan sonra bile yeniden başlatmaya bastığımda PC monitörü kapatıyor ama ondan sonra hiçbir şekilde görüntü gelmiyor, kasa çalışmaya devam ediyor. Format atarken de sıkıntı yaşadım bu sorundan dolayı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Windows olay görüntüleyicisinde bir şey çıkıyor mu?

PSU'da arıza olabilir eğer varsa başka bir PSU'yla test edebilirsin. RAM'lerde sıkıntı olma ihtimali de var RAM'leri tek tek dene. Memtest86 gibi bir programla RAM'leri kontrol edebilirsin.

Yeni RAM aldım ve taktım ama değişiklik olmadı.
Yük altında aniden kapanmalar oluyordu bende PSU'dan şüpheleniyorum.

Windows olay görüntüleyicisinde bir şey çıkıyor mu?
Evet 2 tane disk hatası var

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    289 KB · Görüntüleme: 9
  • image.jpg
    image.jpg
    291,4 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Yeni RAM aldım ve taktım ama değişiklik olmadı.
Yük altında aniden kapanmalar oluyordu bende PSU'dan şüpheleniyorum.

Evet 2 tane disk hatası var.

Crystaldiskmarkinfo indirir misiniz ve sonucu buraya atın.

PSU yuda değiştirdim MSI marka ile ama sorun hala devam ediyor hiçbir şey anlamadım ben.

SanDisk kronik bir SSD lütfen başka bir SSD kurun işletim sistemini veya HDD kurup deneyin.

Yeni konular

Geri
Yukarı