Turbo Boost kadar gereksiz bir olay yok. Onu tamamen kapatıo işlemciyi elle 4.4 GHz hızına çıkarıp voltajı da 1.15-1.20 V aralığında bir değer versen sıcaklık daha da düşebilir.
@ECHOSGRIM
Cidden muazzam. Ben bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim, çünkü sizin sıvı soğutucu ile aldığınız değerlerin benzerini stok soğutucu ile alıyordum. Intel'in dandik malzeme kullandığına tekrar hep beraber şahit olduk.
İşlemi uygularken ben de sizin kadar heyecanlanmıştım. O yüzden heyecanınızı çok iyi anlıyorum. Başarılı sonuçlanması da beni ayrıyeten mutlu etti. Sizin kadar ben de sevindim.
Peki tam yük altındayken değerler nasıl? Delid işlemini nasıl uyguladınız? Daha doğrusu işlemci kapağını nasıl açtınız?
Turbo Boost kadar gereksiz bir olay yok. Onu tamamen kapatıo işlemciyi elle 4.4 GHz hızına çıkarıp voltajı da 1.15-1.20 v aralığında bir değer versen sıcaklık daha da düşebilir.
Merhaba bende i7 4790K var 4.8 GHz overclocklu bende yapmayı düşünüyorum ama apart konusunda problemim var 3D yazıcı ile baskı ile bir araç yaptırsam onun ile bu işlemi yapabilir miyim?
Benim kullanıdğım aparat da 3D print bir aparattı. Linkini aradım ancak mağaza kapanmış. Malum işlemin üstünden yıllar geçti. Biraz internete göz gezdirdim de, zamanında 70 TL'ye aldığım delid Tool'un yakınından bile geçemeyecek ürünler gördüm Amazon'da 1700 TL'ye. Bir mağazadan almak yerine 3D print hizmetlerini kullanıp tool yaptırmanız daha karlı olabilir.
![]()
CPU Delid tool 771/775/1150/1155/1156/1151 by Dawnaur
Needed parts:M8 boltM8 nut1 cent (euro cent) coin.Printing advises:100% infill on both parts, at least on part 2.200 microns is enough, but it is better to print in 100-150.working even with PLAyou can use lubricant on the rail (such as lithium grease)Compatibility:All 37.5mm non-soldered intel...www.thingiverse.com
Merhaba bende delid işlemi uygulamak istiyorum işlemcim i7-4790K ve Turbo Boost acıkken 100 derecelerde Turbo Boost kapalıyken Max 80-85 derceleri görüyor kasam bildiğiniz normal muhasebeci kasası yani silkülasyon falan berbat CPU soğutucum ise Snowman M200 bu işlemde bana gerekli şeyler nelerdir? Ve bu delid tool u nereden bulabilirim yardımcı olur musunuz?
Güzel bir termal macun ve sıvı metal macun, delid tool, şeffaf oje parlatıcısı, sıvı contaya ihtiyacınız var. Delid Tool'u nasıl bulabilirsiniz bilemiyorum. Şimdilerde benim aldığım gibi bir tane görmedim açıkçası. Oje parlatıcısı işlemci üstündeki entegreleri izole etmek için lazım. Sıvı conta ise ayırdığınız ısı dağıtıcısını tekrar yapıştırmak için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.