i7 4790K ve GTX 1060 Sistem Toplama

• Konuyu başlatan arvol
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.125
Ben kullanıyorum i7-4790 ile. GTX 1060 ile bütün ayarları sonuna kadar açıp oynayacağım gibi bir düşüncen varsa yanılıyorsun. GTX 1060 ne kadar iyi bir kart olsa da bazı oyunlarda zorlanıyor. O yüzden bir kaç ayar düşürmek zorunda kalabiliyorsun 1080p çözünürlükte.

Mesela anti-alaisng ayarını TXAA, gölgelendirme ayarını ultra yapınca bazı oyunlarda zorlanıyor. Bu ayarları FXAA ve gölgelendirme ayarını bir kademe düşürürsen güzel bir şekilde oynuyorsun.

Her oyunu en üst grafik ayarlarında oynamak istiyorsan en az GTX 1070 alırsan daha iyi olur. Ama grafiklere çok aşırı önem vermiyorsan GTX 1060 idare ediyor. 3-4 sene idare eder, tabiki oyuna göre ve senin grafiklere önem verip vermediğine göre değişir kullanım ömrü.

Son düzenleme:
Forumdaki en aktif ve saygın adamlardan birisiniz, aklıma takıldı sırf DDR5 çıkacak diye CPU, anakart, RAM üçlüsü değiştirmek mantıklı gelmedi.
Kullandığı işlemci 4.nesil ve eski mimari bir işlemci. DDR5 çıkana kadar daha da eskiyecek haliyle. O zaman da işlemciyi değiştirecek ve yanında mecburen anakart ve RAM'leri de değiştirecektir diye düşündüm. Aynı işlemciyi kullanıyorum bu arada, şuan bile zorlandığı oyunlar mevcut 1080P'de.

Kullandığı işlemci 4.nesil ve eski mimari bir işlemci. DDR5 çıkana kadar daha da eskiyecek haliyle. O zaman da işlemciyi değiştirecek ve yanında mecburen anakart ve RAM'leri de değiştirecektir diye düşündüm. Aynı işlemciyi kullanıyorum bu arada, şuan bile zorlandığı oyunlar mevcut 1080P'de.

2020’de çıkacak diye biliyordum. 4790K 1080p’de zorlanmaya mı başladı? Vay halimize!

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı