i7 4790K ve GTX 970 sistem oyun kasma sorunu

hsyn.dl

Megapat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistemim çok kötü olmadığı halde oyunlarda kasma sorunu yaşıyorum. Ben bilgisayarımı yeni topladığımdan beri bu sorun var.

Ekran kartım 4 kez sıfırı ile değişti, anakart değişti, işlemci değişti, SSD değişti. Bunların hepsini ben garantiye gönderdim. Ama yine de bütün oyunlarda yüksek FPS alsam bile kasma sorunu yaşıyorum.

Mesela CS:GO oyununu ben hepsi düşük ayarlarda ve düşük çözünürlükte oynuyorum 300-500 FPS alıyorum ama yine de oyunum akıcı değil. Nvidia ayarlarının hepsini ayarlıyorum, Vsync falan her şey kapalı ama yine de kasıyor.

Bunun sebebi ne olabilir? RAM veya güç kaynağında problem olabilir mi? Çünkü bir tek onlar değişmedi.

Sistem Özellikleri;
  • Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
  • MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
  • ASUS Z170-P D3 Intel Z170 Soket 1151 DDR3 3100MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
  • KINGSTON 16GB (2x8GB) HYPERX BEAST DDR3 1600MHz
  • SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD
  • COOLER MASTER HYPER TX3I EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • XIGMATEK CCM-38BBW-E71 TALON VECTOR 750W

Son düzenleyen: Moderatör:
Vsync kapalı değil açık olmalı. CS:GO'da önermiyorum yüksek frekanslı bir monitör yoksa.
Monitörünüz 60 Hz ise, akıcı bir oyun için Vsync açık olmalı. 60 FPS'in altında ve üstünde kasma hissi oluşur.

Sistemim çok kötü olmadığı halde oyunlarda kasma sorunu yaşıyorum. Ben bilgisayarımı yeni topladığımdan beri bu sorun var.

Ekran kartım 4 kez sıfırı ile değişti, anakart değişti, işlemci değişti, SSD değişti. Bunların hepsini ben garantiye gönderdim. Ama yine de bütün oyunlarda yüksek FPS alsam bile kasma sorunu yaşıyorum.

Mesela CS:GO oyununu ben hepsi düşük ayarlarda ve düşük çözünürlükte oynuyorum 300-500 FPS alıyorum ama yine de oyunum akıcı değil. Nvidia ayarlarının hepsini ayarlıyorum, Vsync falan her şey kapalı ama yine de kasıyor.

Bunun sebebi ne olabilir? RAM veya güç kaynağında problem olabilir mi? Çünkü bir tek onlar değişmedi.

Sistem Özellikleri;
  • Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
  • MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
  • ASUS Z170-P D3 Intel Z170 Soket 1151 DDR3 3100MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
  • KINGSTON 16GB (2x8GB) HYPERX BEAST DDR3 1600MHz
  • SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA 3.0 SSD
  • COOLER MASTER HYPER TX3I EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • XIGMATEK CCM-38BBW-E71 TALON VECTOR 750W

Herhalde Anakartının bir pinini çıkarmış olabilirsin sıkıntı bu olabilir. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı