i7 4790K yükseltmesi mantıklı mı?

RJCTLFISBACK

Decapat
Daha fazla  
Anakart
Z97 G1 sniper
Merhaba, uzun süredir kullandığım yadigar bilgisayarıma upgrade yapmayı planlıyorum. Şu anda varsayılan olarak i5-4670K kullanmaktayım. Stock hızı 3.8 olmasına rağmen ömrünü tamamlamak üzere olduğu için 4.3 GHz'de çalıştırıyorum fakat yine de yeterli gelmiyor. Anakartım i7-4790K ile uyumlu. 1660S ekran kartı kullanmaktayım. Sizce bu upgrade sistemi etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler? Ve önerebileceğiniz 2. el işlemci satan güvenilir bir firma bulunmakta mı?

Ciddi performans farkı olur. Tecrübeyle de onaylıyorum.

RAM'i de 32 yapmanı öneririm, DDR3 çok ucuz zaten.
Bir sonraki adımım da tam olarak o olacaktı. Bilgisayar alabilecek durumum var şükür. Fakat kendi uğraşlarımla varolan bir şeyi daha iyi hale getirebilmek beni daha çok tatmin eder. Üstüne hafif bir oc ile de balını kaymağını yerim. Almak için önerebileceğiniz bir yer var mı yoksa şansımı ikinci elde mi deneyeyim?

Önerebileceğim bir yer yok. Soğutuculu olması önemli değil dersen Hepsiburada, N11 gibi yerlerde satılıyor. Soğutuculu olsun istiyorsan 2. el bakmanı öneririm, testini güzel yap.

Önerebileceğim bir yer yok. Soğutuculu olması önemli değil dersen Hepsiburada, N11 gibi yerlerde satılıyor. Soğutuculu olsun istiyorsan 2. el bakmanı öneririm, testini güzel yap.

N11'den alırım muhtemelen, soğutucum fena değil. 2. elde kimse haliyle garanti veremiyor ama en azından N11'den alırsam N11'in kuralları gereğince iade edebilme şansım olabilir.

Oyundan oyuna değişir. İşlemci odaklı oyunlarda olabilir ama AAA oyunlar için devasa bir farklılık olacağını sanmam.
Oynadığım çok AAA bir oyun yok genelde motorsport similasyonları oynuyorum AAA oyunlar için ps5 kullanıyorum. Baktığımda ben i5-4670k ile oc halinde orta ayarlarda forzada 70-80fps alıyorum. i7-4790k da ise her şeyi en yüksekte 90-100fps civarlarına çıkabiliyor. Ekran kartı kendini daha rahat sergiliyor.

Güncelleme * N11 üzerinden hem işlemciyi hem de 32 GB RAM'i sipariş ettim. Bununla beraber şirketteki içi boş sunucu kasasını aldım. Ürünler gelince hepsini toplu bir şekilde o kasaya taşıyacağım, eski kasamla da vedalaşacağım. Sadece hava sirkülasyonu konusunda endişelerim var. O yüzden 3 adet 120mm 2 adette 90mm ekstra fan sipariş ettim. Eğer performans konusunda ciddi bir artış olursa bildiririm.

Ciddi performans farkı olur. Tecrübeyle de onaylıyorum.

RAM'i de 32 yapmanı öneririm, DDR3 çok ucuz zaten.

Gerekli şeyleri aldım. Bilgisayarın performansı gerçekten çok büyük ölçüde değişti. Stress testlerini yaptım. i54670K da stress test açıldığı gibi 100 derece görüp GHz düşürürken i7 4790K 80 dereceyi geçmedi ve çok uzun süre aynı performansı verebildi. Bir oyun ile karşılaştırmak gerekirse de FH5'te i5'te medium ayarlardayken Spotify açmakta zorlanan, düşük yayın bant genişliği hatası veren, şehre girince kasan PC'de dün Ultra ayarlarda 82FPS sabit oynadım. Ve işlemci değil 100 dereceyi 70 dereceyi bile görmedi. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…