i7 4790K yükte 90 derece

Ali Doğukan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.

Ofiste kullandığım i7 4790K'lı sistemime Snowman T6 Ultra CPU soğutucusu aldım. Yük altında 85-90Cleri görüyor. Genel olarak da 80C civarı seyrediyor. Termal macun olarak da Cooler Master MasterGel maker kullanıyorum. Kasa hava akışım idare eder durumda çok başarılı değil. Bu durumda bu sıcaklıklar normal midir? Snowman yetersiz mi kalıyor yoksa işlemcide bir sorun mu var? Montajda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

İşlemciyi ikinci el aldım. Satıcı yapılmadığını söylemişti.

Şu an stok hızda çalışıyorsa o 6 bakır borulu soğutucuya göre sıcaklıklar çok fazla, maksimum 65-70 derecelerde çalışması lazım yük altında, soğutucu montaj hatası olabilir mi hocam? Zamanında 4670K'yı 3 bakır borulu Xigmatek soğutucu ile tüm çekirdekler 4.2 hızında kullandım, maksimum gördüğüm 72-73 dereceydi yük esnasında.

Fotoğraf yükledim hocam. Logo olan fan, ram tarafına bakacak şekilde montaj yaptım.

@cenkkk
@SARAÇLI

Dosya Ekleri

• IMG_6551.jpeg
    IMG_6551.jpeg
    136,2 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_6552.jpeg
    IMG_6552.jpeg
    109,2 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_6553.jpeg
    IMG_6553.jpeg
    94,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Fotoğraf yükledim hocam. Logo olan fan, RAM tarafına bakacak şekilde montaj yaptım.

@cenkkk
@SARAÇLI

Bir sorun görünmüyor acaba iyi oturmamış mı veya macunu çok kalın mı sürdünüz? En kötü ihtimalle anakartın ısı sensörleri sorunlu olabilir, boşta sıcaklık değerleri nedir?

Bir sorun görünmüyor acaba iyi oturmamış mı veya macunu çok kalın mı sürdünüz? En kötü ihtimalle anakartın ısı sensörleri sorunlu olabilir, boşta sıcaklık değerleri nedir?
Montajı macunu tekrar kontrol ettim. Bir işlemci daha var elimde 4690k, onla sıcaklıklar doğru sonuç gösteriyor. İşlemciye delid yapmaya karar verdim. Sonuçları yine buradan bildiririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı