i7 5820K için sistem tavsiyesi

tasu

Hectopat
Daha fazla  
i7-5820K tabanlı Stabil bir sistem kurmak istiyorum. Sadece nümerik analiz (CFD) için kullanılacaktır ve bu yüzden iyi bir ekran kartına gerek yoktur ( sadece analiz sonrası postprocessing için ). Yaptığım araştırmalar sonucu fiyat/performans olarak bu işlemciyi buldum (gflops, fluid simulation benchmark v.b.) fakat çok anlamadığımdan dolayı diğer donanımları seçemedim ve stabil çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum. Bütçe olarak 4000-5000 TL düşünüyorum fakat duruma göre esnetebilirim. Başta 32GB RAM düşünüyorum fakat ileride bunu artırmak zorunda kalabilirim.

Yardım ederseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

5000 tl ile X99 sistem toplamak ne kadar mümkün bilmiyorum ama eksen bilgisayardan topladığım sisteme bakabilirsiniz. bütçe yetmediği için ekran kartını ekleyemedim. böyle bir sisteme minimum gtx970 ekran kartı koymak lazım.kolay gelsin.

78.jpg

Öncelikle çok teşekkür ederim. Söylemeyi unutmuşum yukarıda, elimde hard disk ve SSD olduğu için onları almam gerekmiyor. Ekran kartı olarakta GTX750 düşünüyordum çünkü ekran kartına çok az ihtiyacım olucak hatta belki bu bile fazla gelebilir. Daha stabil çalışçak bir sistem için bütçe artırabilirim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı