i7 5820K ve RX 480 Star Wars Jedi: Fallen Order FPS düşme problemi

Juxss

Megapat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar. Star Wars Jedi Fallen Orders'da ani FPS Düşmesi yaşıyorum. Anlamadım gitti tam olarak. Sistemimi sizler ile paylaşayım.
  • Gigabyte X99 UD4 Anakart
  • MSI RX 480 256 Bit 8 GB Gaming X (OC) 1390 GHz 2200 MHz (Isı Değerleri Gayet Normal)
  • i7 5820K (OC) 4.7 GHz
  • 32 GB 2400 MHz Corsair Vengeance
  • HyperX SSD
  • (Yeni Format atıldı. Bütün Driverlar güncel)
Şimdi sorunumu daha detaylı anlatmak istiyorum. Oyunu 60 FPS kilitliyorum. Monitörüm Biraz eski olduğu için Rivaturner'dan baktığımda 18.5 20ms'leri Görüyor. Bundan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Fakat sizlerede danışmak istedim. 60FPS kilitlediğimde ani hareketlerde 60'dan 54-50-48 FPS'lere ani düşüşlerde hafif takılmalar oluyor Bu da biraz sinir bozucu olabiliyor. Bu sorun oyunun genellemesine mi ait yoksa sorun benim donanımlarımda mı tam olarak çözemedim. Sizlerle paylaşmak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS sınırlaması ani FPS düşüşlerini tetikler. Zaten rx 480 ile çok FPS alamazsın.
Not: Bence monitöre overclock yap. Technopat'ın bu konuda bir videosu var.
Ramlarinin MHz'ı çok düşük. Bence birinden 16gb 3200 MHz ram ödünç alıp dene. Eğer olmazsa bir de Directx'i güncelle.
Bunların hiçbiri olmazsa muhtemelen yazılımsal problemler vardır ya da korsan indirmiisindir. Korsan indirdiysen bu çok normal.

Bende oyunu oynarken ara sıra GPU kullanımı aniden çakılıyordu ve FPS droplara sebebiyet veriyordu fakat ben çok rahatsız olmadım. Bu sorunu yaşayan bir çok kişi var. Oyunda ufak bir optimizasyon sorunu var, tahminimce en yakın zamanda güncellemeler ile çözülür.

FPS sınırlaması ani FPS düşüşlerini tetikler. Zaten rx 480 ile çok FPS alamazsın.
Not: Bence monitöre overclock yap. Technopat'ın bu konuda bir videosu var.
Ramlarinin MHz'ı çok düşük. Bence birinden 16gb 3200 MHz ram ödünç alıp dene. Eğer olmazsa bir de Directx'i güncelle.
Bunların hiçbiri olmazsa muhtemelen yazılımsal problemler vardır ya da korsan indirmiisindir. Korsan indirdiysen bu çok normal.
Teşekkür ederim Fakat RAM'lerin MHZ Durumu ile olduğunu düşünmüyorum çünkü Render çekmiyor Bilgisayar genelde RAM MHZ Kullanımı yükleme ekranların'da daha çok iş görür. Genelde Oyun esnasında RAM MHZ'si Fazla kullanmaz diye biliyorum. Ekran Konusuna gelince evet Aldım. Geçen gün ekran 165 HZ 0.5 MS Asus Onda deneyeceğim. Ekran kartınına gelince 1410 ghz Overclock'da attım. FPS 144'leri görüyor. fakat şöyle bir sorun var. Ani Çakmalar yapıyor. bunu çözmeye çalışıyorum.
Oyun konusuna gelince Evet Torrent'den indirdim. Bu kadar etkilermi Sahiden ?

Teşekkür ederim Fakat RAM'lerin MHZ Durumu ile olduğunu düşünmüyorum çünkü Render çekmiyor Bilgisayar genelde RAM MHZ Kullanımı yükleme ekranların'da daha çok iş görür. Genelde Oyun esnasında RAM MHZ'si Fazla kullanmaz diye biliyorum. Ekran Konusuna gelince evet Aldım. Geçen gün ekran 165 HZ 0.5 MS Asus Onda deneyeceğim. Ekran kartınına gelince 1410 ghz Overclock'da attım. FPS 144'leri görüyor. fakat şöyle bir sorun var. Ani Çakmalar yapıyor. bunu çözmeye çalışıyorum.
Oyun konusuna gelince Evet Torrent'den indirdim. Bu kadar etkilermi Sahiden ?
Torrent oyunlar genelde ilk gün yaması gelmeden paylaşılır. Bu demektir ki oyunda normal olarak optimizasyon sorunları yaşarsın.

Bende oyunu oynarken ara sıra GPU kullanımı aniden çakılıyordu ve FPS droplara sebebiyet veriyordu fakat ben çok rahatsız olmadım. Bu sorunu yaşayan bir çok kişi var. Oyunda ufak bir optimizasyon sorunu var, tahminimce en yakın zamanda güncellemeler ile çözülür.
Optimizasyon Sorunu olduğunu bende düşünüyorum. Çünkü FPS 60HZ Sabitlediğim zaman belirli Bir Süre Epic ayarlarda jilet gibi akıyor oyun 60 FPS düşmeden. Yeri geliyor pat diye 60'dan 55-54-48 atarken Ufak bir ben burdayım takılması yapıyor.
Korsan oynamanız da etkiliyor olabilir evet. Genel olarak oyunda optimizasyon sorunu var, ben de ani şekilde FPS dropları yaşıyorum oyunda.
Teşekkür ederim. Bilgi paylaşımı yaptığın için.
Torrent oyunlar genelde ilk gün yaması gelmeden paylaşılır. Bu demektir ki oyunda normal olarak optimizasyon sorunları yaşarsın.
Teşekkür ederim bilgi Paylaşımında bulunduğunuz için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı