i7 5930K, SLI GTX980 Ti, DDR4 32 GB 2800 MHz Sistem İncelemesi

Sistemin şuan ki toplam maliyeti ne oldu?

Sistemin şuan ki toplam maliyeti ne oldu?
Hesaplamadım. Vatan Bilgisayar'da kişi başı günlük belirli bir alım yapılabildiği için farklı kişiler adına hepsini ayrı faturalarla aldığımdan son fiyat aklımda değil. Amazon ve Computer Universe gibi sitelerden getirdiğim parçalar da sonradan eklenince hesap iyice karıştı. 6950X - 32 GB Ripjaws 4 RAM takviyesi ve alırsam yeni soğutma sistemiyle birlikte 5500-6000 TL civarı daha harcama yaparım sanırım. GPU renderı almadığım için 3. kart gereksiz olduğundan ekleme yapmam ama CPU'yu 6950X'e yükseltmem şart.

Siz ne iş işe meşgulsünüz? Render aldığınız videoları merak ettim. Sistemi güle güle kullanırsınız inşallah.

Aslında bilgisayar mühendisiyim ve 2009 Nisan ayından geçen yıla kadar MCSE / CCNP olarak sistem mühendisliği yaptım. İşin stresi yüzünden onu bırakıp 3 boyutlu modelleme ve animasyona başladım. İşin animasyon kısmında daha kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

O anakartı garantisi devam ederken satıp yerine kırmızı siyah ağırlıklı Msi Gaming anakart almakta opsiyon dahilinde.
Ekran kartı ve anakartın aynı marka olması gibi bir takıntım olduğu için tekrar Asus alırım alırsam ancak özellik olarak bu kart oldukça iyi olduğu ve görünüş olarak da gözüm alıştığı için değiştireceğimi sanmıyorum.

Zaten opsiyon dedim bende olsam değiştirmem. Yanlız baş sayfada yazdıklarından Razerzede olduğun aşikar RAM ve işlemci almak yerine bu parçaları değiştirmeye odaklansan + monitörü değiştirsen daha iyi olacak sanki. Misal Corsair K95 RGB Bronze Switch klavye, M65 mouse ve 144hz 2k monitör değişikliği iyi olmaz mı?

@CJack60 Razer'ları yakın zamanda SteelSeries ile değiştirmeyi planlıyorum. Monitör olarak da gene 4K ve 1ms gecikme süreli içime sinecek bir model bakıyorum.

RAM ve işlemciyi almam ise şart. İkisi de yetersiz kalıyor renderlarda. Önceliğim bu ikisi, sonrasında diğerleri. Muhtemelen Mayıs ayında hepsini değiştirmiş olurum.

@Yararsız Üye Dostum, kasayı sıfır aldığında içerisinde gelen fanların sanırım hepsi 140mm 3 tane, benim sorum şu kasayı sıfır aldığında içerisinde gelen fanlar SP140mm mi? yoksa AF140mm mi?
Çünkü SP fanlar yüksek basınçlı oluyor AF fanlar ise yüksek hava akışlı.
Cevaplarsan çok mutlu olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…