i7 5930K, SLI GTX980 Ti, DDR4 32 GB 2800 MHz Sistem İncelemesi

@Asya Ay O konuda bilgim yok ama şimdi fotoğraflara baktığım zaman sanıyorum monitörün tam model adını yanlış vermişim. Vatan bilgisayarın sitesinden ve faturadan baktığım zaman o yazdığım model olarak görünüyor fakat Samsung'un sitesinden ise model LU28D590DS-ZN gibi görünüyor. Tamamen gümüş renkli ayağa bakarak konuşacak olursan (yani Samsung'un sitesine göre) bendeki sorunlu modelin LU28D590DS-ZN olma ihtimali yüksek gibi.

Not: Üşenmeyip monitörün arkasına baktım şimdi. 590DS-UF modeli olduğu kesin. Belki diğer modelde ghosting sorunu olmayabilir, kontrol etmen lazım.

Son düzenleme:
Gri ayak Samsun'un birkaç modelinde daha bulunuyor. Bu monitörü sevmemenizin sebebi nedir acaba ? Teşekkür ederim.

@Raxzor Verdiğim linkteki ürünler hepsi için fazlasıyla yeterli. O kitin içinde sadece 24pin güç kablosu yok, sadece onu ayrı alıyorsun o kadar.

Sağ ol dostum son eklememide yaptım verdiğin kablolar olarak, yanlız kırmızı sata kablosu lazım 3 tane hdd/ssd/dvd için ne kadar uzunluklarda ve önerdiğin varmıdır?
Birde facebook kullanıyormusun arkadaş ekleyeyim bilgisayarı toplarken ordan takıldığım bir yer olursa sorarım sana.

@Asya Ay İncelemenin monitör kısmında da başka bir üyenin sorularında da anlattım.

1) Monitörde ghosting sorunu var, özellikle açık renkli arka planda fare imlecini hareket ettirmek bile arkasında kuyruk görmene neden oluyor.

2) Monitörde anlam veremediğim bir gecikme var.

3) Monitör, ayağın üstüne kütük gibi oturuyor. Hiçbir şekilde aşağı yukarı, sağa sola ya da yükseklik ayarı yapılmıyor. Ekran büyük olduğu için arkana yaslandığın zaman bu yüzden ekranın üst tarafı diğer kısımlara göre karanlık kalıyor. Ekran modlarından biri bu sorunu ortadan kaldırıyor ama bu sefer de diğer kısımlar olması gerektiğinden daha parlak kalıyor.

4) Parlaklık ayarı çok dengesiz. Özellikle düşük parlaklıkta kullanmaya alışanlar için çok kötü. 3Ds Max'de modelleme yaparken tüm ayrıntıları görmek için parlaklığı yükseltmek gerekiyor, bu da gözün yorulmasına neden oluyor. Orta vadede ise göz bozacak kadar ciddi bir sorun bu. Oyunlarda bu pek sorun olmuyor, genellikle %10-20 arası parlaklık yeterli oluyor.

Monitör o kadar rezalet ki sırf kimse almasın diye incelemesini bile yapabilirim.

@Raxzor Facebook sadece tanıdığım kişiler için açık, arkadaş sayısı fazla görünsün diye her isteyeni eklemiyorum. Kırmızı renkli SATA veri kablosu almaya gerek görmedim, anakartın içinden çıkanların ucu beyaz olduğu için anakartın rengi ile uyumlu olduğundan tercih ettim.

Son düzenleme:

Peki bana yardımcı olmak için ekleyebilirmisin dostum? daha sonra eğer istersen silersin.
Bana kırmızı SATA kablosu lazım dediğim gibi kırmızı kombinasyon yapıcam, birde sana bir soru sorucam ben tüm fanları SP alsam problem olurmu? 3 sp120 alırım 4 sp140. hani kötümü olur bu şekil yaparsam fan işine kafam takıldı.

Hayırlı olsun öncelikle. Bileşenleri nereden aldınız? Belki sorulmuştur ama göremedim üzgünüm.

@ForquesT Parçaların çoğunu Vatan Bilgisayar'dan aldım. Aslında sistemi Aralık ayında topladım, ihtiyacım olduğu için toplama planım birkaç ay öncesinde de vardı ama parçaları alma fikri yol üstünde Vatan Bilgisayar şubesini görünce aklıma geldi. PSU kabloları, SLI köprüsü ve fanlar yurt dışından, Razer seti de sanalmarketim.com'dan aldım.

Sistemdeki monitörü geçen gün Asus ROG Swift PG278Q ile değiştirip mouse pad olarak Razer Firefly aldım.

Bende yeni sistemim için düşündüğüm razer hakkında fikrimi değiştirdiniz. steelseries'e gönlüm kaydı.

Görünüşe göre başarılı bir sistem olmuş hayırlı olsun.Bahsettiğiniz intel 6950X işlemcilerin çıkış tarihi hakkında bir bilginiz var mı acaba internet üzerinden araştırma yaptığımda sonuç alamadımda ve acaba Asus ROG Swift PG278Q hakkında bize görüşlerinizi bildirirmisiniz teşekkürler.

@Alptekin Bulut Mayıs-Haziran ayında çıkacak büyük ihtimalle.

PG278Q'nun oyunlardaki performansı çok iyi, Samsung'un 4K monitöründen geçtiğinden beri hiç pişman olmadım ama fotoğraf düzenleme gibi işler için iyi bir monitör değil. Ağırlıklı olarak bu tür işler için kullanacaksanız IPS panelli ya da 1B renk verebilen monitörlere bakmanızı tavsiye ederim, oyun için alacaksanız tercih edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…