Çözüldü i7 620M ve GT 420M sistemde darboğaz nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Arkadaşlar hayırlı geceler. Eskiden PUBG Lite oynarken yük ekran kartına daha fazla binerdi ancak şimdi işlemciye biniyor. İşlemcimi i3 380m'den i7 620M'e yükselttim. Ondan sonra böyle olmaya başladı.

Laptop özellikleri:
i7 620M
GT420M
8GB DDR3 RAM
240 GB SSD

Sorun darboğaz mıdır? Eğer darboğaz ise eski işlemci duruyor, onu tekrar takacağım. Cevap verirseniz sevinirim.

Çözüm
Buradan bakabilirsiniz bizzat kendi bilgisayarımla yapmıştım bu videoyu eski işlemi i3 380m ile. Ama i7 620m ile neredeyse tam tersi oluyor.
Önemli olan yeni işlemcinizle olan değerleriniz, ek olarak attığınız videoda işlemci kullanımını göremiyoruz.

Eğer işlemcinizi yükselttiyseniz, eski işlemcinizle darboğaz olmuyorsa daha güçlü işlemciyle de olmaması gerek. Kısacası sorunu darboğazda aramayın. İsterseniz eski işlemcinizi geri takarak deneyin, sorununuz çözülürse yeni işlemcinizle alakalı olduğunu anlayabilirsiniz.
Ayar yükseltin, böylece GPU'ya binen yük artacak. Eğer GPU kulanımı düşükse ve CPU kullanımı anormalse darboğaz vardır. Ayrıca eski işlemciyi takmayın.

Oyun içi işlemci kullanımı, ekran kartı kullanımı değerlerinizi paylaşın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradan bakabilirsiniz bizzat kendi bilgisayarımla yapmıştım bu videoyu eski işlemi i3 380m ile. Ama i7 620m ile neredeyse tam tersi oluyor.
BIOS'a girip kontrol edin. Yardımcı olurdum ancak BIOS'unuzun nasıl olduğunu bilmiyorum maalesef.
Bilgisayarın marka modeli Acer Aspire 5745G.

Önemli olan yeni işlemcinizle olan değerleriniz, ek olarak attığınız videoda işlemci kullanımını göremiyoruz.

Eğer işlemcinizi yükselttiyseniz, eski işlemcinizle darboğaz olmuyorsa daha güçlü işlemciyle de olmaması gerek. Kısacası sorunu darboğazda aramayın. İsterseniz eski işlemcinizi geri takarak deneyin, sorununuz çözülürse yeni işlemcinizle alakalı olduğunu anlayabilirsiniz.

Çözüm
İşlemciyi Çin'den aldım. Acaba ondan olabilir mi ?
Deneyeceğim. Peki eğer eski işlemci de ne olursa sıkıntının yeni işlemci de olduğunu anlayabilirim ? Yani hangi değerleri almam gerek ? GPU kullanımı mı yoksa CPU kullanımı mı yüksek olması gerekir ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…