i7 6700 işlemci için sistem toplama

wisop28

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. i7 6700 işlemci kullanarak bir PC toplamak istiyorum. PC ağırlıklı olarak programlama için kullanacağım.

Ekran Kartı
MSI Nvidia GeForce GTX 750Ti OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX11.2) Fiyatı
bu ekran kartını düşünüyorum.

Anakart olarak bu ikisi arasında kaldım.
MSI H170M PRO-VDH Intel H170 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı

MSI H170 GAMING M3 Intel H170 2133MHz DDR4 Soket 1151 ATX Fiyatı

RAM Kingston Hyperx furry 2133 MHz 2*8GB

500 Wattlık bir PSU Yeterli olur sanırım. Harddisk için 7200 RPM'lik 128 MB önbellekli veya gene 7200 RPM 64MB önbellek buna ek olarak 120 lik veya 240'lık bir SSD düşünüyorum. Farklı sistemlere açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi söylermisiniz. Üzülerek söylemek zorundayım topladığınız parçalar gerçekten hiç iyi değil. Ben bu konuda oldukça tecrübeliyim size yardım etmeyi çok isterim.

Sisin seçtiğiniz ekran kartı 750ti gerçekten çok eski ve performansı çok düşük bir ekran kartı aynı fiyata güncel ve performansı çok yüksek bir ekran kartı olan sappire rx460 işinize yarayacaktır sappire amd ekran kartlarını en iyi üreten firmadır.. Aynı zamanda ram konusunda da yanlış marka seçimine yönelmişsiniz. Corsair dünyanın 1 numaralı markasıdır pc bileşenlerinde bu kanıtlanmıştır bunun detayını anlatmaya kalksam konu başka bir hal alır ben sizin sisteminizi anlatmaya devam edeyim. Anakart olarak sizin seçtiğiniz anakart ile benimki arasaında pek fark yok sadece benimkinin tek farkı daha sağlam olması ve özellik bakımından diğerleri ile aynı olup fiyatının düşük olması hatırlatayım technopat bu anakartla bir sistem topladı. Hdd olarak seagate de iyi marka fakat ben iki markayıda kullandım WD ve Seagate . İki marka arasından da gene en performanlı olan wd nin hdd leri gerçekten daha iyi genede size kalmış. SSD olarak gene corsair onada söyleyeceklerim aynı ram ile. Kasa konusunda böyle bir sistem alıp kötü kasa almak saçma ve mantıksız bu sebepten benim seçtiğim kasa son günlerde çok popüler sebebi ise içerisinde 750w 80+ bronz silverstone markalı güç kaynağı var ve kasa kalın çelik ile üretilmiş bir kasa oldukça sağlam ve büyük gerçekten fiyatına göre 1 numara diyebilirim. bu şekilde fiyat 3000 i buluyor benim tavsiyem işlemciyi düşürmenizden yana yada işlemci i7 kalır rami 8 yaparsınız ve hdd yi şimdilik almaz ilerde alırsınız işlemci düştümü geri yükseltmek zor olacaktır. ama rami ve hdd yi almak daha kolay ben olsam rami 8 yapar hdd yi almam kısa süre idare ederim veya sadece rami almam seçenekler sizin ama tavsiyem kesinlikle kasa ve güç kaynağını değiştirmeyin özellikle içerisinde yer alan güç kaynağı gerçekten çok iyi bir güç kaynağı daha sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.

Dosya Ekleri

• sistem.JPG
    sistem.JPG
    81,2 KB · Görüntüleme: 123
Mesajınızı tamamen okumadım. Uzun uzun yazmışsın. Ama ram konusunda seçim yanlış falan değil. Kingston gayet iyi bir marka. Bu sisteme 750w PSU koymuşsunuz. Gereksiz masraf. 400w bile yetecektir. Arkadaş programlama yapacak. Gereksiz masraflar yerine ram ve işlemciyi yüksek tutması gerek.

Mesajımı tam 0kusaydınız bunları yazamazdınız. Birincisi kingstona kötü demedim sadece corsair den kötü dedim bak ben bu işi yapıyorum şuan bir şirkette bilgi işlem bölümündeyim ve her markayı her ürünü sürekli test ediyorum neyin ne kadar iyi olduğunu bana öğretmeye çalışmayınız. Ben marka felan tutmuyorum ama yaptığım her testte corsair öne çıktı eskiden ben kingston öneriyordum ozamanlar o hızlıydı fakat skylake ile ddr 4 ün yayılması ile corsair tavan yaptı şuan dünya lideri yurtdışında özellikle test sistemlerine sponsor olunmadan toplanan sistemlerde altını çiziyorum hep corsair var çünki en iyisini o veriyor technopatın 6900k incelemesinde technopat sponsoru olmayan bir marka olmasına rağmen tercih etti çünki kendileride bunu biliyor. düşük bütçeyede hitap ettiği için lider konumdadır. forumlarda dolaşarak iki üç inceleme videosu izleyerek oğrenilen bilgilerle karşıma lütfen gelmeyin ben kimseyi kötülemiyorum amacım tartışmak değil ben insanlarla bilgi paylaşmayı seviyorum amacım asla tartışmak değil . güç kaynağı ise şuan indirimde altını çiziyorum aynı fiyata 450w almak varken niye fiyatı aynı iken 750 alınmasın üstelik kasa ile birlikte şuan en popüler kasalardan biri giriş seviye bir sistemde çalıştığım yerde 10 adet sistemi bununla topladım ve altını çizeyim ben programlama mühendisiyim ve neyin ne gerekeceğini bana öğretmeyin benim günlerim sistem toplamak ve kod yazmakla geçiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı