i7 6700 Kullanım değeri yüksek gözüküyor

Deniz Denizhan

Femtopat
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Konuya direkt olarak sistemim ile başlayacağım.

16,0 GB RAM
i7-6700
ASUS Z170-A
MSI GeForce GTX1070
Xigmatek TYR SD1264B Fan dışında da kasada olan 3 minik fan var

Normalde oturup görev yöneticisine bakıp durumlar nedir diye bakmazdım fakat ta ki işlemcime termal macun sürene kadar, içimde bir şüphe oluştu çünkü Genshin Impact oynarken macun öncesi kesinlikle olmayan FPS düşüşleri başladı. Bu da doğal olarak beni oraya bakmaya itti. Sadece örnek olarak alta koyduğum oyun olan Valorant oynarken ki değerleri koydum. Konu başlığında da belirttiğim gibi kullanılan CPU değeri, sıcaklığı vs. normal midir sistemime göre? Küçük de bir ekleme termal macun sürmeden önceki CPU değerlerini vs. bilmiyorum. Ya ben takıntılıyım ya da gerçekten kullanım değerinde bir sıkıntı var. Vermemi istediğiniz bir donanım bilgisi varsa da belirtebilirsiniz, çok fazla bilgim yok çünkü.

Küçük bir ekleme daha Görev Yöneticisini başlattığımda anlık olarak %100 CPU kullanımı başlayıp ardından yavaş yavaş düşüyor normal değerlere. Uygulama vs. olmadan da %3 - %5 değerleri arası değişiyor.
 

Dosya Ekleri

  • AA.png
    AA.png
    17,5 KB · Görüntüleme: 39
  • AAA.png
    AAA.png
    113,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Kullandığın termal macun kaliteli mi? Önceki termal macun kalıntılarını temizledin mi? Ekran kartı sıcaklığın normal
Arctic MX-4 termal macunu kullandım. Önceki termal macun kalıntılarını gayet iyi temizledim, zaten sürdüğüm şekilde de etrafa bulaştırmadım. Hani tamamıyla üstünü kaplayacak ne çok kalın ne de çok ince sürdüm.
 

Geri
Yukarı