i7 6700 ve GTX 1070 FPS Düşme sorunu

Daha fazla  
  • MSI GTX 1070 Gaming X
  • i7-6700K
  • WD Blue 1 TB 7200 RPM Sata 3.0 64 MB
  • GSkill 16 GB RAM 2133 MHz
  • MSI Z-170A Pro
  • Cooler Master Hyper TX3i Evo
Arkadaşlar öncelikle ekran kartı hariç bu sistemi alalı 1 yıl oldu. Önceki ekran kartım GTX 980 CW sorunu yüzünden iade etmiştim onun yerine GTX 1070 aldım. Oyunlarda FPS dropları oluyor GTX 980 olduğunda da aynı FPS dropları vardı. GTX 980 yokluğunda R7 240 kullanıdım 1 ay iade beklerken hiç bir sorunla karışlaşmadım fakat GTX 1070 alınca yine aynı FPS dropları tekrarladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistem bu şekildedir;
  • MSI Z170A PRO ANAKART
  • MSI GTX 1070 GAMİNG X
  • GSKİLL 8X2 16 GB RAM
  • SİLVERSTONE TUNDRA TD03-E SIVI SOĞUTMA
  • CORSAİR VS650 +80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI
  • 1920X1080 75 HZ MONİTÖR
  • 1 TB 7200 RPM WD BLUE HDD
  • SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5” SSD
Windows 10 son sürüm (orijinal) bütün sürücüler güncel şekildedir.
Sorunum şu şekildedir ekran kartı %99 kullanırken bir anda kullanım düşüp çıkıyor örnek %99'dan %50'ye anlık düşüp çıkıyor ve oyun anlık takılıyor ve bu sistemde olması beni sinir ediyor. Bunun bir çözümü yok mudur arkadaşlar? İşlemci 4.4 GHz Overclock ettim ve ısı değerleri oyunlarda maksimum 65 derece, ekran kartı da maksimum 75.

Özür dilerim SSD'de kurulu kafam gitti. Buyrun istediklerinizi attım:

hdd heal.png hdd heall.png hdd okuma yazma.png sdd heal.png ssd eror scan.png ssd okuma yazma.png

Evet HDD kurulu iken bile drop oluyordu o yüzden SSD aldım, yine de devam etmektedir, büyük ihtimal programda sorun var çünkü HDD yazma hızı SSD'den daha fazla :D

O programı kurmuştum fakat hiçbir işe yaramamıştı, yine de droplar oluyordu.

Maalesef bunları da denedim, peki oyunda sıkıntı olabilir mi? Ben Rainbow Six Siege oynuyorum mesela 0 drop fakat PUBG ve LOL'de oluyor. LoL'de 2 kere falan oluyor oyunda maksimum. PUBG'de çok oluyor, acaba oyundan mı?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı