i7 6700 yüksek sıcaklıklarda çalışıyor

Siberci07

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2019
Mesajlar
2.553
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Merhabalar, i7-6700 işlemcim var. Ağır oyunlar da GTA V Online gibi işlemci sıcaklığım 90 dereceyi görüyordu. Macun değiştirmenin iyi olacağını öğrendim ve bu ürünü satın aldım 15-20 derece kadar etki ediyormuş.
Aldım ve işlemcime uyguladım biraz bolca sıktım bilgisizlikten ve 70 dereceye kadar düştügünü gördüm bir süre sonra tekrar 90 dereceye çıktı. Birkaç ay sonra tekrar sürdüm yine aynı durum oldu bende üstelemedim pek. Bugün işlemcimin 100 dereceye geldiğini gördüm hava sıcaklıgının etkisiyle alakalı sandım. Biraz araştırma yapınca macunun bolca değil sadece yüzeyi kaplayacak kadar sürülmesi gerektiğini ögrendim. Bugün o şekilde sürdüm fakat sıcaklık yine 100 derece en iyi 92-93 derece CoD: Warzone oynarken bu şekildeydi.
Önceden 85 civarıydı işlemci sıcaklığım.
Grafik ayarlarını düşüge almama ragmen yine 100 derecede. Tavsiye ya da çözüm önerisi olan var mı?
Ekran kartım ASUS ROG STRIX 1660 Ti darboğaz durumu vs. yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun öyle sürekli sıkılan bir şey değil. Muhtemelen ısınmasının sebebi bilinçsiz termal macun sıkmanız. Grafikleri düşürürsen zaten daha fazla ısınır, yük işlemciye biniyor çünkü.
 
Termal macun öyle sürekli sıkılan bir şey değil. Muhtemelen ısınmasının sebebi bilinçsiz termal macun sıkmanız. Grafikleri düşürürsen zaten daha fazla ısınır, yük işlemciye biniyor çünkü.
ilk sürdügümde gerçekten etki etti r6s yi full ayarlarda ultra dlc varken bile 85 lerden 66-70 dereceleri düşürdü bir süre sonra yine 85 lere çıktı macun değiştirmediğim halde.
 
Hocam intelin fanları vidalı değil kılipsli acaba onlar yerinden çıkmış olabilir mi? Eğer çıktılarsa soğutma yüzeyi işlemci üzerine temas etmiyordur. Fan olarak benim tavsiyem zamanında iyi işler çıkardığını gördüğüm bu fan olacaktır. Uzun zamandır soğutma teknolojilerini takip etmiyorum. Daha iyi modeller çıkmışsa arkadaşlar müdahale edeceklerdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı