i7 6700K 4.6 GHz Overclock Test Sonuçları

3.4 GHz mi var 4 GHz mi var stock frekans ? Eğer 3.4 GHz'lik 6700K ise şahane bir OC olmuş tebrik ederim. 4 GHz olanı ise turbo boost ile o değer yakın çıkıyor zaten gerek yok ya da dahası için zorla bence, H100 ile soğutmada sıkıntı olacağını sanmam. FX 8320 işlemci kullanıyorum 3.5 GHz stock frekans ama OC ile 4.7 GHz stabil değere kadar çıkarttım ancak ısınmasından dolayı 4.5 GHz'de karar kıldım :) Bu şekilde işkence testinde 63-64 derece :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok hızı 4GHz.
Turbo Boost dediğin anlık olan birşey ve sadece 2 çekirdeğe uygulanıyor. Tamamı 4.4'e çıkmıyor Turbo Boost'da.
Overclock'da ise devamlı 4.6'da.

Biliyorum zaten o işlemciye pek OC gerekmez güçlü bir işlemci OC çekmişken biraz dahası olabilir onu demek istedim test sonuçları güzel :) :like:

Son düzenleyen: Moderatör:
3.4 GHz mi var 4 GHz mi var stock frekans ?
4.0 stok frekans, turbo ile 4.2.

Turbo Boost dediğin anlık olan bir şey ve sadece 2 çekirdeğe uygulanıyor. Tamamı 4.4'e çıkmıyor Turbo Boost'da.
Tüm çekirdeklerin frekansı yükselir, 2 çekirdek yükseliyor diye bir şey yok. Çekirdek frekansı senkronize ayarı yapılmazsa bazı çekirdekler 4.0'da kalabilir. Normalde 4.2'ye çıkıyor tüm çekirdekler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2:30'dan itibaren.
Intel Turbo Boost - Wikipedia, the free encyclopedia

Sadece iki çekirdek olayı yalan ama senin dediğin de doğru değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2:30'dan itibaren.
Intel Turbo Boost - Wikipedia, the free encyclopedia

Sadece iki çekirdek olayı yalan ama senin dediğin de doğru değil.

Yük altında tüm çekirdekler de turbo frekansa çıkar. Normal kullanımda ihtiyaç doğrultusunda bazı çekirdekler frekansını yükseltir, diğerleri taban frekansta kalır. Söylemek istediği de o. Arkadaşın 2 çekirdek teorisi yanlış zaten.

Yük altında tüm çekirdekler de turbo frekansa çıkar.
Hayır, hala hatalı konuşuyorsun. Maks. Turbo frekans hızı işlemcinin tek çekirdeğinin çıkabileceği hızdır. En azından Intel böyle söylüyor.

Intel® Core™ i7-6700K Processor (8M Cache, up to 4.20 GHz) Teknik Belgeler

Maks. Turbo frekansı yazan yerin sağındaki soru işaretine bak.

Maksimum turbo frekansı işlemcinin Intel[emoji768] Turbo Boost Teknolojisi’ni kullanarak çalışabildiği maksimum tek çekirdekli frekanstır. Frekans Gigahertz (GHz) türünde veya saniye başına devir türünden hesaplanır.

Çalışan uygulama tek çekirdek kullanıyorsa tek çekirdeğin frekansı yükselir ki bunu zaten belirttim.
Normal kullanımda ihtiyaç doğrultusunda bazı çekirdekler frekansını yükseltir, diğerleri taban frekansta kalır.
Eğer tüm çekirdekleri kullanan bir uygulama varsa tüm çekirdekler turbo frekansa çıkar. Çekirdeklerin farklı frekansta çalışması istenmeyen bir durum.
Test edebileceğin bir platform varsa BIOS ayarlarını sıfırla ve yük testine sok. Frekansları gözle, demek istediğimi anlarsın.

Yanlış bilgilendirme
Benim elimdeki A10-7850K Cinebench R15'de tüm çekirdekler yükte 3.8GHz'de çalışıyor. Tek çekirdeğe yüklenen uygulamalarda ise 4.0GHz'i görüyorum.

Anakart Asus ise OC ayarlarını OC Profile'e kaydet. Default ayarlarda Cinebench R15 testi yap ve görelim sonuçları.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı