i7 6700K 4.6 GHz Overclock Test Sonuçları

Benim elimdeki A10-7850K Cinebench R15'de tüm çekirdekler yükte 3.8GHz'de çalışıyor. Tek çekirdeğe yüklenen uygulamalarda ise 4.0GHz'i görüyorum.

Anakart Asus ise OC ayarlarını OC Profile'e kaydet. Default ayarlarda Cinebench R15 testi yap ve görelim sonuçları.
AMD ve Intel aynı platform mu? Aynı teknolojiyi mi kullanıyor? APU ve FX serisi bile aynı değilken yaptığın yorum yanlış.
Test edilmiş bilgilerle konuşuyorum, merak etme.

i7 2700K'yı 4.8 GHz'de çalıştırıyorum ve aldığın sonuçlardan %5 kadar daha iyi sonuçlar alıyorum. Arada 4 nesil olmasına rağmen çok komik bi durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resim olarak paylaşabilir misin?

Bu 4.6'da çalışırken alınan bench. 5.3 GHz'de 1.405 voltaj ile çok rahat çalışıyor. 7700K performansı veriyor benchmarklarda. Tabi günlük kullanımda stock bile yeterli. Bu yüzden 4.6 GHz'da sabitledim çok stabil çalışıyor ve sıcaklık maximum 67 derecede. 5.3 GHz'de ise maxiumum 85 dereceyi gördüm.

Ekran Alıntısı.PNG

Bu 4.6'da çalışırken alınan bench. 5.3 GHz'de 1.405 voltaj ile çok rahat çalışıyor. 7700K performansı veriyor benchmarklarda. Tabi günlük kullanımda stock bile yeterli. Bu yüzden 4.6 GHz'da sabitledim çok stabil çalışıyor ve sıcaklık maximum 67 derecede. 5.3 GHz'de ise maxiumum 85 dereceyi gördüm.

Eki Görüntüle 272493
Konudaki testlerle ortak bir test yapılmamış. Karşılaştırmanız oldukça yersiz olmuş. Ayrıca yazılımların kendi içerisinde gelen değerler genelde kullanıcıların aldıklarının ortalama değerleri oluyor.

Konudaki testlerle ortak bir test yapılmamış. Karşılaştırmanız oldukça yersiz olmuş. Ayrıca yazılımların kendi içerisinde gelen değerler genelde kullanıcıların aldıklarının ortalama değerleri oluyor.
5.4 GHz sonuçları.

Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı