i7 6700k alınmalı mı ?

rosberq

Hectopat
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Memur
İyi forumlar.
Birçok kişi burada konu açıyor ve herkes yorum yapıyor. Ancak genel olarak "bunu almışken şunu almalısınız" tarzında yaklaşanlar var. Evet haklı olabilirler. Arada çok az bir fark var ise daha iyisini almak mantıklı.

Şimdi buna istinaden sizlere sorum şudur.
- i7 6700K yada i7 6700 alacağım. Aralarında çok az bir fark var. Ama ben O.C yapmayacağım, yapmak istemiyorum, uğraşmakta hoşuma gitmiyor. Bu durumda "almışken" i7 6700K alınmalı mı?
Belki ileride yaparım ama şimdi düşünmüyorum. K ibareli almadım diye pişman olur muyum?

Teşekkürler..

Arkadaşın dediği gibi K alırsan sıvı soğutmalı bir işlemci soğutucu alman gerekecek ve az para değiller. Eğer bütçenin iyiyse K almanı öneririm.

K alırsan overclock yapmadığın sürece kaliteli bir işlemci soğutucu gerekeceğini düşünmüyorum 50-100 liralık normal bir hava işlemci soğutucu oldukça fazla iş görecektir. Ayrıca k ibaresi olması işlemcinin taban frekansında da oldukça büyük bir değişim ortaya koyacaktır. i7 6700 3.4 ghz hızında çalışırken i7 6700k 4 ghz hızında çalışır. Bu değerler overclock yapmadan geçerli olan değerlerdir. Yani k ibareli alırsan ve overclock yapmayacaksan ya da çok ilerde yaparım diyorsan sessiz bir hava soğutma için cüzi bir miktar ekstra harcama yaparsın ama overclock yapmasan bile daha fazla performans alırsın.
Asıl mesele şu sen 6700-6700k yı potansiyelinin sonuna kadar kullanacak mısın?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı