İ7-6700K - Asus Strix GTX 980TI DC3 OC - Sıvı Soğutmalı Sistem Ayrıntılı İnceleme Testler ve Dahası

Aynen öyle hocam. OC profili şimdilik fazlasıyla yeterli
Sistemden gayet memnunum. Stabil şekilde çalışıyor nazar değmesin
Memnun olmadığım tek nokta oturduğum evin bulunduğu sokakta Fiber olmaması.
10 dakikalık bir videoyu Youtube'a yüklemek saatler sürüyor.

Maşallah . O internet konusunu hiç sorma bizim binada da yok fiber. Gerçi olsa da 8 yıllık laptop'um bu yeni teknolojiyi reddecektir.
Hocam bizde biliyorsun o kadar konuştuk konuştuk, 28 kasımda sınavım var diyordum. O bitince de muhtemelen siparişleri tek tek geçmeye başlayacaktım bu da aralığın ortalarına kadar sürer rahat... Adamların Broadwell-E'yi çıkaracağı tuttu. Ocakta gelecek sanırım. Dolayısıyla az daha beklemek mantıklı gelmeye başladı. Yani hocam sen seçtin rahatça ben daha da bugda kalmaya başladım. Sanırım Broadwell-E'yi bekleyeceğim ya da beklemeyeceğim bilmem...(Bak hala bir kararsızlık... )

Hadi yine iyisin hocam. Dolar biraz düştü valla 2.81'i görmüştü bugün
Benim de pazar Ales'im var. Pek çalışamadım; ama çıkmadık candan ümit kesilmezmiş
Hocam Broadwell-E çıkacak iyi güzel de, performansı ve fiyatı nasıl olacak. Buraya ne zaman gelecek.
Valla bence çok bekleme, yoksa mevcut olan teknoloji eskiyecek
Ama acil ihtiyacın yoksa tabi ki bekleyebilirsin. Sonuçta en güncel teknolojiyi kullanmak çok daha mantıklı.
Bak ben bile senin adına kararsız kaldım biraz

Hadi inşallah güzel olur sonuç, başarılar hocam . Dün karar verdim gibi, diğer arkadaşlar sağolsun beyin fırtınası yaptık. 5820k diziyorum haftaya sınavım bitsin benim de.. Nede olsa aynı mobo kullanacak Broadwell'de. Dediğin gibi bi çok şey belirsiz, her şey zaman içinde stabilleşsin biz öyle alırız bekleyemeyeceğim özetle .

Son düzenleme:
Sisteminiz hayırlı olsun hocam, canavar gibi olmuş. Özellikle kasanın tasarımı çok hoşuma gitti. Birde SilverStone Tundra TD02 - E 'nin soğutma performansından memnun musunuz? Pompa sesi ve fanların ses durumu nasıl?(Sessizse kendi sistemim için almayı düşünüyorum.)

Çok teşekkür ederim hocam. Umarım sen de sınavında istediğin sonucu alırsın.
Ayrıca sistem için şimdiden hayırlı olsun
Bekleme zaten hocam. Kur düşse en fazla 100 lira daha kar edebilirsin bence.
Ee artık güzel bir inceleme bekliyorum senden bunca beyin fırtınasından sonra

Hayırlı olsun.

Çok teşekkürler

Çok teşekkürler hocam.
Valla öyle canavar maşallahı var şimdilik.
Kasanın tasarımı güzel gerçekten.
Tabi ki 300-350 lira daha fazla verip çok daha güzel kasalar verilebilir.
Ancak bu aradaki farkla sisteme çok farklı ve faydalı bir bileşen almak daha mantıklı bence.
SilverStone Tundra TD02 - E'nin soğutma performansından oldukça memnunum.
Çok müthiş soğutuyor diyemem. Lakin bence fiyat/performans konusunda işini çok iyi yapıyor.
Ses konusunda kasayı masa altına konumlandırdığım için pek rahatsız olmuyorum.
Çok gürültü yapmıyor kısacası
Ben alınmasını tavsiye ederim.
Zaten Technopat'ta toplanılan bir sistemde kullanıldı.
Ayrıca Teknoseyir'in bir sistem toplama videosunda hem aldığım kasa hem de işlemci soğutucu kullanıldı.
Noctua'nın o çok başarılı hava soğutma sisteminden çok daha az gürültü yapıyor.
Sisteminiz için şimdiden hayırlı olsun
Eğer konu açacaksanız sistemle ilgili etiketleyin beni, belki benim de katkım olur.

Bu da bugün yakaladığımız overclock sonucu.
Sistemi topladığım gün 4,6 ghz'ye overlock edip bugüne kadar sorunsuzca kullandım.
Bugün de artık biraz daha yüksek hızlara çıkayım dedim. 5,0'da çakıldı.
4,9'da stabil durumda. Ayrıca en yüksek sıcaklığın 76 derece olması da oldukça sevindirici
Sanırım kullandığım termal macunun etkisi var bunda.

Evga Clasi 980 Ti kullanıyorum. Çekirdek hızı gta 5 oynarken 1390 mhz falan stok ayarları bu şekilde fakat sizin kartın 1490 mhz civarı. Benim kartı 1490 mhz ye oc ettiğimde 3 fps fark oluyor. Asus güzel iş çıkarmış.
Hocam siz hız aşırtma yapmışsınız. Asus 980ti dc3 ün stok çekirdek hızı oc modda bile 1317 mhz.

Son düzenleme:

Teşekkürler hocam . Bir şey sormak istiyorum sistem dizince ben de Oc yapacağım fakat, mesela sınır 4.5 Ghz ise ben 4.0'e kadar yapıyım diyorum, nedeni ise aşırı Oc sistemi aşındırır mı bundan emin değilim ? Yani gönül rahatlığıyla 4.5'a kadar Oc yapmalı mıyım ? Mesela siz 4.7 -4.8- 4.9 falan şartları zorlamışınız, sürekli 4.7'de kullanmanız bileşenler için zararlı mıdır ? Yoksa sadece tam yüke çıkınca mı o Ghz'nin hepsini kullanıyor pc ? Boştayken normal hızında kullanmaya devam ediyor mu ? Devam ediyorsa Oc'de en yüksek Ghz'yi yakalamamızda sakınca yok diyebilir miyiz ? Bunları merak ediyorum açıkcası.

Hocam ben sistemi toplayalı bir yıldan fazla oluyor. Sadece işlemci soğutucu ile ilgili ufak problemlerim var diyebilirim. Aslında suçu sadece işlemci soğutucuya atmamak lazım. Kasanın küçük olması ve bulunduğu yerin ferah olmaması da bu tür problemlerin oluşmasına neden oluyor. Corsair 200R kasa kullanıyorum ve Zalman CNPS10X Optima işlemci soğutucum var. İşlemci soğutucusunun bloğu gayet büyük olduğu için kasanın içini çok rahat dolduruyor. Durum böyle olunca da diğer parçaların da daha fazla ısınmasına sebep oluyor. Sıvı soğutmaya geçerek hem kasanın içerisine ferahlık kazandırmak hem de işlemcinin daha rahat çalışmasını sağlamayı planlıyorum. Piyasadaki birçok modeli inceledim fakat hem uygun fiyatlı hem performanslı ürün sayısı çok fazla değil. Listemdeki son birkaç model içerisinden olan SilverStone Tundra TD02 - E 'yi sisteminizde görünce birkaç soru sorayım dedim ve gayet yeterli bir ürün olduğunu öğrenmiş oldum. Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ediyorum. @MetaLchesH

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…