i7 6700K için OC destekli anakart önerisi

Xpirr

Hectopat
Merhabalar, bende ASUS E3 Pro Gaming v5 model anakart var. İşemci olarak da i7 6700K var. Overclock destekli bir anakart modeline geçmek istiyorum işlemci değiştirmeden neler önerirsiniz nasıl değişimler yapılabilir?

Genel olarak sistemim şöyle.

i7 6700K.
32 GB 2133 DDR4.
RX480 referans.

Evet çok dağınık bir sistemim var :)

Sistemle ilgili bir öneriniz olursa da memnuniyetle :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Z serisinden 1151 pin anakart almanız gerekir anakart önerisi hakkında hiçbir fikrim yok hangisi daha iyidir vs. bütçenizide belirtmemişsiniz öneri isterken lütfen bütçenizi belirtin biz bilemeyiz.

Merhabalar, bende ASUS E3 Pro Gaming v5 model anakart var. İşemci olarak da i7 6700K var. Overclock destekli bir anakart modeline geçmek istiyorum işlemci değiştirmeden neler önerirsiniz nasıl değişimler yapılabilir?

Genel olarak sistemim şöyle.

i7 6700K.
32 GB 2133 DDR4.
RX480 referans.

Evet çok dağınık bir sistemim var :)

Sistemle ilgili bir öneriniz olursa da memnuniyetle :)
Sıfır almak istiyorsanız bu model tercih edilebilir. İkinci elde daha ucuza da modeller var.

Z170 veya Z270 chipset bulunduran bir anakart tercih etmelisiniz. Z170, 6. nesil işlemciler ile çıkan bir chipset. Z270 ise bir sonraki nesil olan 7. Nesil ile beraber geldi. Z170'i tahmin ediyorum daha ucuza bulabilirsiniz.

Alacağınız modeli tercih ederken modelin dönemin üst modellerinden olmasına dikkat etmeniz de fayda var. Genel olarak üst modellerde (kısacası pahalı modeller diyelim) daha iyi güç üniteleri kullanılıyor. Ayrıca bu üniteleri soğutan soğutucu bölümlerin de daha kaliteli olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz.

Gaming serisi anakartların üst modelleri genellikle daha rahat bir OC için gerekli özellikleri sunarlar.

Örnek olarak kardeşimin kullandığı masaüstü bilgisayarda Gigabyte Z170X Gaming 3 anakartı üzerinde i7 6700K var. Sıkıntısız ve voltaj ayarsız çok kolay bir şekilde 4.5 GHz'e ulaştım. Biraz ufak ayarlarla daha üstüne de çıkılabilir. Ancak eğer ciddi şekilde OC düşünüyorsanız örneğimden yola çıkarak size Gaming 5 veya 7 modellerini önerirdim.

.
Çok iyi bir anakarttır.

Katılıyorum ama bu bütçeye piyasada Z390 anakartlar satılıyor ve Z270 0 olarak bulunmuyor şu anda piyasada stok yok çoğu yerde.

Katılıyorum ama bu bütçeye piyasada Z390 anakartlar satılıyor ve Z270 0 olarak bulunmuyor şu anda piyasada stok yok çoğu yerde.

Tabii ki haklısın ama attığım anakartı ucuz şekilde bir yerden bulabilirse çok iyi olur zira ben kendi anakartımı öyle almıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z170 veya Z270 chipset bulunduran bir anakart tercih etmelisiniz. Z170, 6. nesil işlemciler ile çıkan bir chipset. Z270 ise bir sonraki nesil olan 7. nesil ile beraber geldi. Z170'i tahmin ediyorum daha ucuza bulabilirsiniz.

Alacağınız modeli tercih ederken modelin dönemin üst modellerinden olmasına dikkat etmeniz de fayda var. Genel olarak üst modellerde (kısacası pahalı modeller diyelim) daha iyi güç üniteleri kullanılıyor. Ayrıca bu üniteleri soğutan soğutucu bölümlerin de daha kaliteli olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz.

Gaming serisi anakartların üst modelleri genellikle daha rahat bir OC için gerekli özellikleri sunarlar.

Örnek olarak kardeşimin kullandığı masaüstü bilgisayarda Gigabyte Z170X GAMING 3 anakartı üzerinde i7 6700K var. Sıkıntısız ve voltaj ayarsız çok kolay bir şekilde 4.5 GHz'e ulaştım. Biraz ufak ayarlarla daha üstüne de çıkılabilir. Ancak eğer ciddi şekilde OC düşünüyorsanız örneğimden yola çıkarak size Gaming 5 veya 7 modellerini önerirdim.

Size bir sorum var Z170 veya 270 yerine Z390 alsam daha fazla performans almış olmaz mıyım overclock bakımında. Hem daha yeni bir teknoloji ile geliyor.

Tabiki haklısın ama attığım anakartı ucuz şekilde bir yerden bulabilirse çok iyi olur zira ben kendi anakartımı öyle almıştım.

2.el olarak uyguna bulursa bence kaçırmaması gereken bir anakart olur o işlemci için.

Size bir sorum var Z170 veya 270 yerine Z390 alsam daha fazla performans almış olmaz mıyım overclock bakımında. Hem daha yeni bir teknoloji ile geliyor.

2.el olarak uyguna bulursa bence kaçırmaması gereken bir anakart olur o işlemci için.
Z390 chipseti i7 6700K'yı desteklemiyor ne yazık ki. (Kaynak: Intel'in Websitesi )

Bu saatten sonra ben de Z170 veya Z270 anakartı sıfır bulunabileceğine inanmıyorum. Bulunsa bile tahminimce çok pahalı olacaktır. Yanlış hatırlamıyorsam ben kendi anakartımı 500 TL civarına almıştım. Şuan Z170 chipset bir anakarta binlerce lira para dökmek gibi bir yanlış yapmayın. Zira binlerce lirayı daha iyi bir işlemci ve anakart ikilisini sıfır olarak almak için kullanabilirsiniz. 500-700 TL civarında ödenecek bir fiyat çok aşırı olmaz ama ödenip ödenmemesi gereği tartışılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı