i7 6700K - RX 5700 sisteme kaç watt PSU gerekli?

Makaleler
3
Selam. Mevcut sistemimi değiştirdiğimde eski parçalarımı satmamıştım. Kenarda duruyorlardı. Bugün MSI G2412 monitör siparişi verdim. Eve 2. bir bilgisayar kuracağım.

• MSI Z270A Gaming m7.
  • Intel i7 6700K.
  • Sapphire RX 5700.
Kasanın görünüşü falan hiç umurumda değil. Masanın altında duracak. Zaten halihazırda Custom sıvı soğutmalı güzel bir kasam var. Bu sebepten 2. el bir kasa ve güç kaynağı almak istiyorum. Sistemi sadece ben ana PC'de işlerle ilgilenirken yandan film açmak ve arada belki arkadaşlarım gelince oyun oynarlar diye kuruyorum.

Minimum kaç watt güç kaynağı almam gerekiyor?
12v kaynağından 500W çıkış yapabilen bir güç kaynağı yeter mi?

Eğer var ise tavsiyeniz alabileceğim sisteme yeterli en ucuz kasa ve güç kaynağını almak istiyorum.
Sıfır veya 2. el fark etmez. İlan linklerine açığım.

Hocam PSU hesaplayıcı siteler var orada donanımlarınız tam olarak girerek hesaplayabilirsiniz ben kalan kısmı bilmediğimden yapamıyorum bakabilirsiniz.

650W altına düşmenizi önermem. Toplam güç kaynağının 500W falan olursa başın çok ağırır bilgin olsun.

Ben daha önce bu sistemi KCAS 600w ile kullanmıştım. Prizden yaptığım ölçümlerde hiç 300W üzerini görmedim ama şimdi 650 tavsiyeler gelince şaşırdım. Ben acaba 550'ye düşürebilir miyim diye düşünüyordum.

Hocam PSU hesaplayıcı siteler var orada donanımlarınız tam olarak girerek hesaplayabilirsiniz ben kalan kısmı bilmediğimden yapamıyorum bakabilirsiniz.
Kalan kısımda bir şey yok ki. Boş kasa fan takmaya bile gerek yok kapağı açık dursun. 8 GB DDR4 RAM. SATA bir SSD olacak HDD bile olmayacak.

Ben daha önce bu sistemi KCAS 600w ile kullanmıştım. Prizden yaptığım ölçümlerde hiç 300W üzerini görmedim ama şimdi 650 tavsiyeler gelince şaşırdım. Ben acaba 550'ye düşürebilir miyim diye düşünüyordum.

Kalan kısımda bir şey yok ki. Boş kasa fan takmaya bile gerek yok kapağı açık dursun. 8 GB DDR4 RAM. SATA bir SSD olacak HDD bile olmayacak.
650 Watt önermemin sebebi 2 tane PCI güç çıkışı vermesi.

2 tane PCI ex güç çıkışından ziyade 5700XT bildiğin gibi bir ekran kartı değil. Ani 350W peek atabilen bir ekran kartı olduğu için yeniden başlatma, WattMan gibi hatalar alabilirsin.

2 tane PCI ex güç çıkışından ziyade 5700XT bildiğin gibi bir ekran kartı değil. Ani 350W peek atabilen bir ekran kartı olduğu için yeniden başlatma, WattMan gibi hatalar alabilirsin.
Xt değil düz modeli yazacaktım. Şimdi gittim karta baktım. 5700 de değil Rx 6600 imiş :D Tamamen unutmuşum vallahi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı