İ7 6700K sistem açılmama sorunu

alp karaoğuz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar ilk defa kendi sistemimi topladım. (Kendim monte ettim) İlk baslarda sistem gayet düzgün çalısıyordu. 5-6 hafta sonra oyun oynarken bir anda sistem kendini kapattı ne mavi ekran verdi nede bir uyarı. Anakartın ısıkları yanıyor fakat acılmıyor. Anakartın uzerinde power tusu var onunla acmayı denedim fakat yine olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum simdiden tesekkurler.

Sistem özellikleri:
  • i7 6700 K
  • GSkill DDR4 RAM 16 GB Ripjaw V
  • Msı Z170A Gaming m7 anakart
  • Cooler Master Nepton240 sogutucu
  • OCZ 120 GB SSD
  • 1TB HDD
  • PSU Thermaltake smart 750 w 80plus bronz
  • Msı GTX 970 4G Gaming OC Edition ekran kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gibi durumlarda aklıma ilk gelen her zaman PSU olur ama önce belleklerin yerini değiştirmeyi dene. Daha sonra BIOS pilini çıkartıp biraz bekledikten sonra tak. Ekran kartını çıkartıp onboard ile görüntü almaya çalış. Bunları yapmana rağmen sorun devam ediyorsa PSU değişikliği yap.

Bu gibi durumlarda aklıma ilk gelen her zaman PSU olur ama önce belleklerin yerini değiştirmeyi dene. Daha sonra BIOS pilini çıkartıp biraz bekledikten sonra tak. Ekran kartını çıkartıp onboard ile görüntü almaya çalış. Bunları yapmana rağmen sorun devam ediyorsa PSU değişikliği yap.
Fakat anakartın ledleri yanıyor. PSU bozulmus olsa ledler çalışmazdı heralde. (bu arada hiç bir sekilde bilgisayar boot edilmiyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı