İ7 6700K Sistem İnceleme

GameBoost kapalı ama başka bi sorun mu var acaba 4.7 de 1.504v

O voltaj çok fazla en çok 1.40'ta 4.7 olması lazım. Resimde voltaj kısmını göremedim elle mi verdiniz 1.50 voltu. Öyle ise düşürün. Değilse autodan çıkıp manuel olarak voltaj değeri girin.

O voltaj çok fazla en çok 1.40'ta 4.7 olması lazım. Resimde voltaj kısmını göremedim elle mi verdiniz 1.50 voltu. Öyle ise düşürün. Değilse autodan çıkıp manuel olarak voltaj değeri girin.
Bu otomatik ayarları manuel olarak nasıl giriliyor, voltaj kısmı altta var ama hangisine yazacam bilemedim o yüzden ellemedim voltaj kısmını

CPU Core Voltage karşısında auto yazıyorsa mouse ile üzerine gelip, klavyeden - tuşu ile azaltın veya elle girin.

4.7 ghz'ye çıktığım voltaj değerine bakabilirsiniz. İlk denemede hatasız stress testini yapabildim. Belki biraz daha aşağı inebilir voltaj denemek gerek.

İş sadece sistemin çalışmasıyla bitmiyor. Çalıştıktan sonra kararlılık testinden de sorunsuz çıkması gerekli. Ayrıca bu test sırasında sıcaklıklarıda sürekli takip et 90C geçersede testi durdur. Eğer testler sonucunda sorunsuz çalışırsa sistem 0.05V değer azaltarak sistemine en uygun voltajı bulabilirsin. Biraz zahmetli iş ama bu iş böyle öğreniliyor.

Yani sabır gerekiyor her defasında voltaj arttır dene, düşür tekrar dene...

Evet ilk mavi ekranımıda almış bulunmaktayım ) 4.7 - 1.4v kararlılık testi ile..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…