i7 6700K sistemde anakart önemi

CerveZa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Yaklaşık 10 12 gün sonra yeni bir sistem toplayacağım. Sinerji'deki kampanya dikkatimi çekti ve anakartın ağırlıklı olarak oyun için kullanılacak bir sistemdeki önemini size sormak istedim. Sinerji'deki kampanya şöyle. "MSI Z170A MPower Gaming Titanium alana Corsair Vengeance 16GB(2x8) 2400Mhz CL14 RAM hediye" (vatandaki fiyatı 438TL). Tamda RAM olarak ve anakart olarak en iyi fiyat performansı nasıl yakalarım diye düşünürken bunu görmek iyice kafamı bulandırdı. Bütçem 8.300 ile 8.500TL arasında toplam. Eğer bu şekilde alırsam sistemim herşeyiyle 8.437TL'ye patlıyor bana. Fakat eğer MSI Z170A Tomahawk AC anakartını ve yanına Kingston'un 16 (2x8)GB 2133Mhz 13CL veya 2400Mhz 15CL RAM'lerini alırsam sistem yine 8.430-8.440TL civarına geliyor. Bu forumdan bir arkadaş bana Tomahawk AC'nin en kötü Z170 anakartlardan olduğunu ve alınmaması gerektiğini söyledi. Başka bir arkadaşım ise MPower Titanium'un iş görmeyeceğini ve M3'e yönelmemi söyledi. Fakat bildiğim kadarı ile MPower Titanium üst düzey bir anakart. Yanında RAM ile birlikte gelmesi ise ayrı bir fırsat benim için. Ve bu 3 seçenek arasında hiçbir fiyat farkı yer almamakta. En iyisini Technopat ailesi bilir dedim, sormak istedim :)
Sizce bu durumda hangisi tercih edilmeli. Ve anakartın performansa bir artısı var mı yok mu bu da ayrı bir muamma, herkes ayrı fikirlerde.

Birde sizden ricam MSI Z170A Tomahawk'ın, M3'ün ve MPower Gaming Titanium'un cahil sayılabilecek birisine farklarını, avantaj ve dezavantajlarını açıklar mısınız lütfen?

Şimdiden teşekkür ederim. Neredeyse topladığım her parça ile ilgili tabiri caiz ise "didik didik" edecek şekilde konular açtım. Sağolsun pek çok arkadaşımızda burada yardım etti. Bütün yardımlarınız için Technopat ailesine teşekkür ediyorum, gelecek yardımlar için ise şimdiden teşekkür ediyorum :)

Bu arada kullanılacak sistemin temeli şöyle;
  • Intel i7 6700K
  • Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
  • Soğutucu olarak Silverstone Tundra TD02 Lite
  • Zalman Z11 Neo 700W
SLI kesinlikle yapmayacağım, O.C ise en az 2-3 yıl sonra (belki daha fazla, artık durum ne gösterirse) ve abartmadan yapacağımı düşünüyorum.

(y)=1
:like:=0,5
Z170A TOMAHAWK ACZ170A GAMING M3Z170A
MPOWER GAMING TITANIUM
Dahili Wi-Fi(y)
O.C Performansı:like:(y):like:(y)(y)
Fiziksel dayanıklılık(ömür):like:(y):like:(y)(y):like:
CrossFireX(y)(2x)(y)(2x)(y):like:(2x & 3x)
SLI(y)(2x)
Ses:dikkatli:(y)(y):like:
Ethernet(Lan):kızgın:(y)(y):like:
USB 3.1 (Gen2)(y)(2x Tip-A)(y)(2x Tip-A)(y):like:(1x Tip-A & 1x Tip-C)
PCI2x:kızgın:3x:kızgın::mad:(y)
PCI-E x16 2x 2x (y)3x
PCI-E x1 3x(2x sayılır):mad: :like:2x(y):like:3x(2x ucu açık) & (1x kapalı + 1x açık sayılır)
[TBODY] [/TBODY]
Hızlı bir bakış atınca göze çarpan farklar bunlar. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Son düzenleme:
Görsellik açısından ekran kartını Asus alıyorsan anakartıda Asus almanı tavsiye ederim. Şuan 6700k ile kendi sistemimde kullandığım 'Asus Rog Maximus VIII Hero' anakartımdan fazlasıyla memnunum. Sadece genelde MSI anakartlarda olan 'Oto OC' modu bunda yok. Ama kişisel kullanımda zenginlik açısında çok çok iyi. Fiyatı 1100 TL civarı. Anakartına ayırdığın bütçeni belirtirsen daha çok yardımcı olabiliriz. Ayrıca o kasa ve güç kaynağını önermem.

(y)=1
:like:=0,5
Z170A TOMAHAWK ACZ170A GAMING M3Z170A
MPOWER GAMING TITANIUM
Dahili Wi-Fi(y)
O.C Performansı:like:(y):like:(y)(y)
Fiziksel dayanıklılık(ömür):like:(y):like:(y)(y):like:
CrossFireX(y)(2x)(y)(2x)(y):like:(2x & 3x)
SLI(y)(2x)
Ses:dikkatli:(y)(y):like:
Ethernet(Lan):kızgın:(y)(y):like:
USB 3.1 (Gen2)(y)(2x Tip-A)(y)(2x Tip-A)(y):like:(1x Tip-A & 1x Tip-C)
PCI2x:kızgın:3x:kızgın::mad:(y)
PCI-E x16 2x 2x (y)3x
PCI-E x1 3x(2x sayılır):mad: :like:2x(y):like:3x(2x ucu açık) & (1x kapalı + 1x açık sayılır)
[TBODY] [/TBODY]
Hızlı bir bakış atınca göze çarpan farklar bunlar. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Hocam çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu bu tablo gerçekten. Demek ki Titanium en çok özelliğe sahip kart bunlar arasında. Ve en dayanıklısı. Güzel bir kampanya o halde yararlanmaya çalışayım :)

Görsellik açısından ekran kartını Asus alıyorsan anakartıda Asus almanı tavsiye ederim. Şuan 6700k ile kendi sistemimde kullandığım 'Asus Rog Maximus VIII Hero' anakartımdan fazlasıyla memnunum. Sadece genelde MSI anakartlarda olan 'Oto OC' modu bunda yok. Ama kişisel kullanımda zenginlik açısında çok çok iyi. Fiyatı 1100 TL civarı. Anakartına ayırdığın bütçeni belirtirsen daha çok yardımcı olabiliriz. Ayrıca o kasa ve güç kaynağını önermem.

Hocam görsellikten dolayı değil, Strix'lerin hızı bir tık bile olsa ileride olduğundan ve soğutmasının başarılı olduğunu pek çok kişiden duyunca bunu almaya karar verdim. Anakartı MSI seçmemin nedeni ise yazılımsal kolaylık. Anakart ve RAM için toplam bütçem benim 1.000-1.100TL :) Bu fırsatıda görmüşken sormak istedim yararlanmaya değer mi diye. Anakart için bütçem 600 650TL civarı RAM için ise 350-450TL civarı. O yüzden Maximus'a falan yaklaşmam pek mümkün değil :)
Bu arada Z11 Neo'yu forumda pek çok kişinin önerdiğini gördüm. Siz neden önermiyorsunuz? Duyduğuma göre PSU'su kaliteli ve kasa ise geniş ve kullanışlı, hava akımı başarılı deniyor.

Aslında ne kadar mantıklı gelir bilmem ama kasayı 2. el olarak alman, güç kaynağını daha kaliteli alabilmene devasa yol açar. Hak verirsin ki boş kasanın yazılımsal bir mantığı yok. O yüzden riski de yok. Ben Corsair 780T kasayı 500 TL ye satanlar bile var. Bir düşün derim.

Aslında ne kadar mantıklı gelir bilmem ama kasayı 2. el olarak alman, güç kaynağını daha kaliteli alabilmene devasa yol açar. Hak verirsin ki boş kasanın yazılımsal bir mantığı yok. O yüzden riski de yok. Ben Corsair 780T kasayı 500 TL ye satanlar bile var. Bir düşün derim.

Ya açıkcası 2. el hiçbir ürün bana sıcak gelmiyor bilgisayar konusunda. Kasada keza aynı şekilde. Malum günümüzdeki satıcıların bir kısmı üründe sorun varsa söylemek yerine gizlemeyi tercih ediyorlar. Bir tırnak kırılmış olsa veya bir parçada fabrika çıkışı bile hata olsa ve ben bunu sonradan farketsem büyük pişmanlıklar yaşarım. Birde üniversite nedeniyle bilgisayarı Türkiye'den Kıbrıs'a taşıyacağım. Haliyle 2. el kasa aldığım zaman "acaba dayanacak mı?" "ya bir yerinde esneme/yamulma veya zedelenme varsa" vs vs gibi kendi kendimi yer dururum eve gelene kadar :D O yüzden direk sıfır ürün alıp birazda kafamın rahat olmasını istiyorum. Birde sistemi toplamam gereken aralık kısa bir süre. Yani kasanında 2. elini araştırıp bulmaya vaktim pek yetmeyebilir. Ocak 15-20 ile Şubat 1 arasında sistemi toplamalı ve hazır hale getirmeliyim. Çünkü sonrasında tekrar Kıbrıs'a geleceğim ve maalesef buraya firmalar kargo gönderemiyor, gönderse bile gümrükte kalıyor.

Hocam bu kadar özeniyorsanız mutlaka i7 7700k'yı beklemenizi öneririm. Ocak ayı içinde çıkması bekleniyor.

Hocam bu kadar özenmemin sebebi hem yaklaşık 9 yıl sonra yeni bir sisteme ve gerçekten çok para vererek bir sisteme sahip olmanın heyecanı hemde zamanımın kısıtlı olması. Maalesef Ocak 15-20 ile Şubat 1-3 civarı sistemin siparişini verip hazır hale getirip windowsu falan kurmam lazım. Kıbrıs'ta öğrenciyim. Bu nedenle kasayı ve monitörü kucaklayıp tekrar Kıbrıs'a getirmek var bide :) Zaman dar olduğu için hemen şimdiden kararımı verip Türkiye'ye ulaştığım gibi siparişi verip aksilikler ile birlikte maksimum 1-1.5 hafta sonra elimde olmasını istiyorum.
Birde bu serinin fiyat akıbeti var malum. 7. nesil çıktığında yaklaşık bir 300-500TL (tahminimce) şimdiye göre fiyat farkı olacak. Eğer denk gelirsem çıkışına ben yine 6. nesil alma yolunda ilerleyeceğim. Çünkü bütçemin sınırı bu. İnanın 10TL bile esnetemiyorum. Belki ucuza gelir benim Skylake'ler :)

MSI Gaming M5 ile 6700K kullanıyorum. En fazla 5.0 GHz'yi gördüm.

Onun dışında 4.8 GHz'de stabil çalışıyor.

Tavsiye ederim. (y)

M5 bütçemi biraz aşıyor doğrusu. Anakart için 650TL civarı RAM için ise 450TL civarı birbütçem var. MPower'ın kampanyası RAM ile birlikte 1.100TL'ye geliyor ki tam cebimdeki paraya denk. M3 veya Tomahawk alırsamda yine aynı fiyatta kalıyorum. RAM'ler dahil. O yüzden bu 3 seçenek dışına pek çıkabileceğimi düşünmüyorum :)

M5 bütçemi biraz aşıyor doğrusu. Anakart için 650TL civarı RAM için ise 450TL civarı birbütçem var. MPower'ın kampanyası RAM ile birlikte 1.100TL'ye geliyor ki tam cebimdeki paraya denk. M3 veya Tomahawk alırsamda yine aynı fiyatta kalıyorum. RAM'ler dahil. O yüzden bu 3 seçenek dışına pek çıkabileceğimi düşünmüyorum :)
Ooo... MPower varken... :) Doğru yapmış olursunuz. (y)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı