CerveZa
Hectopat
Daha fazla
Merhaba herkese. Yaklaşık 10 12 gün sonra yeni bir sistem toplayacağım. Sinerji'deki kampanya dikkatimi çekti ve anakartın ağırlıklı olarak oyun için kullanılacak bir sistemdeki önemini size sormak istedim. Sinerji'deki kampanya şöyle. "MSI Z170A MPower Gaming Titanium alana Corsair Vengeance 16GB(2x8) 2400Mhz CL14 RAM hediye" (vatandaki fiyatı 438TL). Tamda RAM olarak ve anakart olarak en iyi fiyat performansı nasıl yakalarım diye düşünürken bunu görmek iyice kafamı bulandırdı. Bütçem 8.300 ile 8.500TL arasında toplam. Eğer bu şekilde alırsam sistemim herşeyiyle 8.437TL'ye patlıyor bana. Fakat eğer MSI Z170A Tomahawk AC anakartını ve yanına Kingston'un 16 (2x8)GB 2133Mhz 13CL veya 2400Mhz 15CL RAM'lerini alırsam sistem yine 8.430-8.440TL civarına geliyor. Bu forumdan bir arkadaş bana Tomahawk AC'nin en kötü Z170 anakartlardan olduğunu ve alınmaması gerektiğini söyledi. Başka bir arkadaşım ise MPower Titanium'un iş görmeyeceğini ve M3'e yönelmemi söyledi. Fakat bildiğim kadarı ile MPower Titanium üst düzey bir anakart. Yanında RAM ile birlikte gelmesi ise ayrı bir fırsat benim için. Ve bu 3 seçenek arasında hiçbir fiyat farkı yer almamakta. En iyisini Technopat ailesi bilir dedim, sormak istedim 
Sizce bu durumda hangisi tercih edilmeli. Ve anakartın performansa bir artısı var mı yok mu bu da ayrı bir muamma, herkes ayrı fikirlerde.
Birde sizden ricam MSI Z170A Tomahawk'ın, M3'ün ve MPower Gaming Titanium'un cahil sayılabilecek birisine farklarını, avantaj ve dezavantajlarını açıklar mısınız lütfen?
Şimdiden teşekkür ederim. Neredeyse topladığım her parça ile ilgili tabiri caiz ise "didik didik" edecek şekilde konular açtım. Sağolsun pek çok arkadaşımızda burada yardım etti. Bütün yardımlarınız için Technopat ailesine teşekkür ediyorum, gelecek yardımlar için ise şimdiden teşekkür ediyorum
Bu arada kullanılacak sistemin temeli şöyle;
Sizce bu durumda hangisi tercih edilmeli. Ve anakartın performansa bir artısı var mı yok mu bu da ayrı bir muamma, herkes ayrı fikirlerde.
Birde sizden ricam MSI Z170A Tomahawk'ın, M3'ün ve MPower Gaming Titanium'un cahil sayılabilecek birisine farklarını, avantaj ve dezavantajlarını açıklar mısınız lütfen?
Şimdiden teşekkür ederim. Neredeyse topladığım her parça ile ilgili tabiri caiz ise "didik didik" edecek şekilde konular açtım. Sağolsun pek çok arkadaşımızda burada yardım etti. Bütün yardımlarınız için Technopat ailesine teşekkür ediyorum, gelecek yardımlar için ise şimdiden teşekkür ediyorum
Bu arada kullanılacak sistemin temeli şöyle;
- Intel i7 6700K
- Asus Rog Strix GTX 1070 O8G
- Soğutucu olarak Silverstone Tundra TD02 Lite
- Zalman Z11 Neo 700W
=0,5