i7-6700K Sistemde Mavi Ekran Hataları

Ripper

Kilopat
Daha fazla  
Yeni topladığım sistemde açılışlarda sorun yaşıyorum, 2 bazen 3 kere mavi ekran veriyor, daha sonrasında sorunsuz şekilde yeniden başlatana kadar sorun yaşamıyorum.
  • MSI Z170A GAMING M5
  • İ7 6700K
  • Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 1.2V
  • MSI R9 380 4G
  • SANDISK 120 GB SSD
  • WD 1 TB HDD
  • EVGA 650 GQ, 80+ GOLD 650W
Sistemimdeki parçalar bu şekilde, sistemi ilk topladığım zaman BIOS update yaptım, mavi ekran aldığım hatalar ise şöyle;
  1. KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
  2. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  3. BAD_SYSTEM_CONFİG_INFO
  4. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (bwcW10x64.sys)

DMP Dosyaları : DMPS.rar

RAM'lerin yerini değiştir. BIOS default yap. MSI araçlarını kaldır. Sistem dosyalarında yine sorun gözüküyor. HDtune error scan yapıp hesalt bölümüyle beraber sonuçları da paylaşın.
RAM'lerin yerini değiştir. BIOS default yap. MSI araçlarını kaldır. Sistem dosyalarında yine sorun gözüküyor. HDtune error scan yapıp hesalt bölümüyle beraber sonuçları da paylaşın.
Testleri yaptım herhangi bir sorun yok hocam dediğin sekmeyide ekledim resim olarak.

Dosya Ekleri

• SSD.PNG
    SSD.PNG
    13 KB · Görüntüleme: 92
  • HDD.PNG
    HDD.PNG
    14,8 KB · Görüntüleme: 90

Dosya Ekleri

• SSD ERROR SCAN.PNG
    SSD ERROR SCAN.PNG
    14,1 KB · Görüntüleme: 94
@Ripper Önceliklerle selamlar. Şöyle ki, aynı sorun benim sistemimde de oldu hatta bir çok sistem parçası değişimi de buna çözüm olmadı.Uzun mailler ve intel Türkiye dist. ile telefon görüşmelerimde skaylake-s olarak geçen core-i serisi işlemcilerin çoğunda bu sorun mevcutmuş ve çözümü de biosu default alıp işlemci voltajını fixed seçip 1.260 volt ayarlayıp biosu kaydedip çıktığınızda Sistem sorunsuz olarak çalışacaktır.Yani en azından benim sistemim bu yolla stabilite sorununu aşmış oldum.

@Ripper Önceliklerle selamlar. Şöyle ki, aynı sorun benim sistemimde de oldu hatta bir çok sistem parçası değişimi de buna çözüm olmadı.Uzun mailler ve intel Türkiye dist. ile telefon görüşmelerimde skaylake-s olarak geçen core-i serisi işlemcilerin çoğunda bu sorun mevcutmuş ve çözümü de biosu default alıp işlemci voltajını fixed seçip 1.260 volt ayarlayıp biosu kaydedip çıktığınızda Sistem sorunsuz olarak çalışacaktır.Yani en azından benim sistemim bu yolla stabilite sorununu aşmış oldum.
Deneyip size tekrar dönüş yapıcam eğer olursa çok iyi olacak benim için çünkü delirmek üzereyim mavi ekran hataları görmekten.

1.260'a çekip saveledim. Malesef aynı mavi ekranlarla gene karşılaştım ne yapacağımı şaşırdım yeni bilgisayar topladım hevesim kursağımda kaldı :(

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı