i7 6700K sistemde TPM 2.0 özelliği yok

TayyibReis

Kilopat
Daha fazla  
Intel(R) Core(tm) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
ASUS Maksimus VIII Ranger.
GeForce RTX 3050.
RAM 16.
1TB SSD.

Windows 11 yüklerken TPM 2.0 hatası alıyorum. ASUS BIOS güncel. BIOS'ta TPM görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
PTT olarak da gözüküyor olabilir. CSM devre dışı olmalıdır. Secure Boot da açık olsun.

İşlemciniz TPM destekli değil. Windows 11 için minimum 8. nesil işlemci gerekiyor. Sizinki 6. nesil Skylake işlemci. Rufus ile Windows 11 imajını yazdırırken TPM 2.0 gereksinimi silen tiki işaretlerseniz kurabilirsiniz. Rufus bu gereksinimi silmekte.

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Windows 11 yüklemenizi önermiyorum.

Sebep.

PTT olarak da gözüküyor olabilir. CSM devre dışı olmalıdır. Secure Boot da açık olsun.

PTT olarak da görünmüyor. İşlemci eski demişlerdi.

Intel(R) Core(tm) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
ASUS Maksimus VIII Ranger.
GeForce RTX 3050.
RAM 16.
1TB SSD.

Windows 11 yüklerken TPM 2.0 hatası alıyorum. ASUS BIOS güncel. BIOS'ta TPM görünmüyor.

İşlemciniz desteklemiyor hocam. En az 8. nesil istiyor. Bence de şu an bile çok yüksek bir gereksinim olsa da böyle. TPM 2.0 kapatırsanız indirebilirsiniz. Bir sürü yöntemi de var.

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Sebep.

PTT olarak da görünmüyor. İşlemci eski demişlerdi.
Ben de Windows 11 kullanıyordum ve memnundum fakat son 1 haftada çok sinir etti kendisi beni. Güncelleme yapamıyordum (en büyük nefret sebebim), Microsoft Store açılmıyordu, sürekli arayüzde küçük buglar meydana geliyordu. Bilgisayarımı formatlayıp Windows 10'a geçtim ve sorunlar tamamen çözüldü. Ayrıca bilgisayarım hızlandı. Windows 10'daki çoğu animasyon vs. Windows 11'den daha hızlı. Evet Windows 11'in tasarımı çok güzel fakat Windows 10 çok daha stabil.

Ben de Windows 11 kullanıyordum ve memnundum fakat son 1 haftada çok sinir etti kendisi beni. Güncelleme yapamıyordum (en büyük nefret sebebim), Microsoft Store açılmıyordu, sürekli arayüzde küçük buglar meydana geliyordu. Bilgisayarımı formatlayıp Windows 10'a geçtim ve sorunlar tamamen çözüldü. Ayrıca bilgisayarım hızlandı. Windows 10'daki çoğu animasyon vs. Windows 11'den daha hızlı. Evet Windows 11'in tasarımı çok güzel fakat Windows 10 çok daha stabil.

Teşekkürler.

Buradaki çözüm anakart ve işlemci desteklemiyor. Yani olumsuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı