i7 6700K Toplama Bilgisayar

Mustafa Eroğlu

Megapat
Daha fazla  
KASA / POWEREverest RANGE-7 Peak-650W 250 TLAlındı
ANAKARTMSI Z170A GAMING M7 DDR4 3600MHz 1151p 845 TL Kargolandı
İŞLEMCİINTEL Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151p 1.247 TL Kargolandı
RAMKINGSTON 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4HX426C15FBK2/16 241 TLAlındı
HARDDISK500 GB SATA 3 // 320 GB 7200 RPMMevcut
EKRAN KARTIMevcut
[TBODY] [/TBODY]
Sistem nasıl? Bu arada tundra 240mm radyatörlü sıvı soğutmasını alana kadar 15 TL'ye fan aldım. SSD ile soğutma eksiği var. Fiyat bakımından nasıl? Performans nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı değiştir ve ssd sandisk ultra ıı yada kingston hyperx fury al. Soğutucuya gelince oc bile yapacak olsan sıvı soğutmaya boşa para dökme o kadarda gerekli değil monster dizüstü bilgisayarda bile i7 ile oc yapıyosun daracık kasada bişiy olmuyoda sıvı soğutma boş para 150 liraya hava soğutma almanı tavsiye ederim.

Bilindik sağlam bir marka al kasayı.
Onun içinde 750-1000 TL bütçe ayırarak; Kasa, Sıvı soğutma, SSD alacağım. Şimdiki aklımdakiler; Aerocool GT-A Black Edition Oyuncu Bilgisayar Kasası, SilverStone Tundra Serisi TD02-E Sıvı Soğutma Sistemi..

Kasa kötü mü gerçekten? OC yapmayı pek düşünmüyorum ilk çarpan kilidi açık işlemcim olacak. Tecrube kazanmam gerek. Sıvı soğutmaya gelince eğer fazla önemli değilse bu kasaya 120mm radyatörlü Tundra alabilirim. Önceki konularda da bu kasa değiştirilmesi gerekir denilmişti ben şüphelendim şuan 1 Ay oldu sanırım alalı ama jeletinini kaldırmadım. İade yapsam 250 TL verecekler, PSU ile Kasa almam gerekecek şuan elimdeki paranın hepsini harcadım. 250 TL ye ikisi zor bulurum

Kasa yı ben alacaksın sandım boşver kasma kalsın kasa. Soğutmayı da 150 lira hava soğutma yeterli fazlası gösteriş zevk içinde ufak ucuz sıvı alabilirsin tercih meselesi.

1 hafta önce bilgisayarı kurmuştum bugün uefi format attım şuan o bilgisayardan yazıyorum. Sınavlardan dolayı 1 hafta bakamadım. 4.00 GHZ 4.01 GHZ yazıyor. En yüksek hız 4.01 yerine 4.20 GHZ olması gerekmez miydi? Bilgisayar baya hızlı tepki veriyor. Hiç işlemciyi %10 un üstünde görmedim. Tavsiye ederim, işlemci 36 derece vs fazla ısınmıyor. Laptoptan kurtuldum

En yüksek hız nedir? İşlemci 4.19 gibi değerlere ulaşıyor ama kulanım oranı %5 bir şey anlamadım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    171,6 KB · Görüntüleme: 471
İşlemci daha iş başı yapmadı çünkü iş yok. Anlamadıysan şöyle anlatayım ki işlemci yoracak bir işlemin şuanda yok. Mesela işlemcilere göre stres testlerine dokarsan CPU kullanımı 100 olur. Şuan bilgisayarın işlemciyle alakası olmadığı için %5.

İşlemci test programının en meşhur olanı hangisi biliyor musun?

Bu değerleri ne yapacağımı bilmiyorum. 3.9 - 4.0 arasında değişiyor işlemci frekansı. 4.2 olmadı hiç. 3.8 e anlık düşüp yükseliyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    140 KB · Görüntüleme: 304
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…