i7 6800K Sistem Yükseltme

Açıkça söylemem gerekirse bir bütçe belirtmeniz lazım. Sorunsuzluk olarak R5 3600 ve X570 alırsanız bence gayet iyidir. Ya da B450 MAX alıp şimdilik 2600 sonra 3600 takabilirsiniz size kalmış. Ekran kartı olarak 1660Ti veya RX5700 seçebilirsiniz.
1200 TL dedi işlemci ve anakart için.

Açıkça söylemem gerekirse bir bütçe belirtmeniz lazım. Sorunsuzluk olarak R5 3600 ve X570 alırsanız bence gayet iyidir. Ya da B450 MAX alıp şimdilik 2600 sonra 3600 takabilirsiniz size kalmış. Ekran kartı olarak 1660Ti veya RX5700 seçebilirsiniz.
Bütçe belirtmiştim ama yine belirtiyim Anakart ile İşlemci için 1000 ile 1200 arası bir bütçem var.
Bu 2600, 3600 kastınız atıyorum intel de ki i7 6800k 6700 gibi bir şey mi ?
Ryzen 5 2600 öneririm. Intel işlemciler oyun için çok iyiler de diğer işlerde 2600 daha iyi. Baban oyun oynamıyorsa 2600 al. 🤣
Çok isterdim bir gamer babaya sahip olmak ama ben kendi bilgisayarımı bile toplarken ne işe yarıcak şimdi bunlar felan dedi 😂

Bütçe belirtmiştim ama yine belirtiyim Anakart ile İşlemci için 1000 ile 1200 arası bir bütçem var.
3600 karşılığı yaklaşık 9600K, 2600 karşılığı 9400F diyebilirim.

R5 2600 aşağı yukarı 7600k oyun performansında diyebilirim. Multicore'da elbette parçalıyor. R5 3600 ise 9600K rakibi( elbette OC canavarı 9600K single core'da yok ediyor)
Ekleme: Yukarıdaki arkadaşın dediği daha yatkın.

R5 2600 aşağı yukarı 7600k oyun performansında diyebilirim. Multicore'da elbette parçalıyor. R5 3600 ise 9600K rakibi( elbette OC canavarı 9600K single core'da yok ediyor)
Ekleme: Yukarıdaki arkadaşın dediği daha yatkın.
3600 karşılığı yaklaşık 9600K, 2600 karşılığı 9400F diyebilirim.
Hepinize çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için son bir soru sormak istiyorum benim şuan kullanıdığım sistemde gtx 960 4GB var ya bazı oyunlarda (for honor, R6, Apex Legends) bazı kısımlarında fps 40 ile 60 arasında gidip geliyor sizce bu sıkıntı işlemciden mi kaynaklanıyordur yoksa ekran kartından mı ?
Monitörümün çözünürlüğü çok da yüksek değil düşmemesi lazım diye düşünüyorum (1366x768)
Ekranımdan çok utanıyorum 😂
Not: Bütün ayarlar ultra da bütün oyunlarda

Amd Ryzen 3600 işlemci almış ve memnun kalmamış ve hayatında ilkkez Amd kullanmış biri olarak diyebilirim ki Ryzen 5 3600 alma. Diğer serilerini bilmem. Bir kere stabil değil. Kullandığım anakart Msi B450 Gaming Plus. Sattım ve kurtuldum. i5 9600k aldım kafam rahat. Ucuz etin yahnisi olmaz. İllaki vardır problem yaşamayan ama yaşayan bir bilemedin iki kişi değil ki. Bir kere iğreti oldumu oluyor. İntel almanı tavsiye ederim pahalı ama problem yaşayan yok denecek kadar az.

Çözünürlük düştükçe ekran kartına binen yük azalır. Yüksek çözünürlükte aynı FPS veriyorsa yüksek kullan. Ama 40 ile 60 arasında oynak değer alman normal. Sahneden sahneye değişir alınan FPS değeri.

Çözünürlük düştükçe ekran kartına binen yük azalır. Yüksek çözünürlükte aynı FPS veriyorsa yüksek kullan. Ama 40 ile 60 arasında oynak değer alman normal. Sahneden sahneye değişir alınan FPS değeri.
Pardon orda ben eksik bilgi vermişim normalde fps bu oyunlarda 80 ila 120 arası gidiyor geliyor bazen böyle 10 saniyeliğine 40 felan düşüyor.
Isındığından dolayı olucağını sanmıyorum gigabyte sumo kullanıyorum fanlar genellikle son hızdalar.
Sence işlemciden mi kaynaklı ekran kartından mı?
Amd Ryzen 3600 işlemci almış ve memnun kalmamış ve hayatında ilkkez Amd kullanmış biri olarak diyebilirim ki Ryzen 5 3600 alma. Diğer serilerini bilmem. Bir kere stabil değil. Kullandığım anakart Msi B450 Gaming Plus. Sattım ve kurtuldum. i5 9600k aldım kafam rahat. Ucuz etin yahnisi olmaz. İllaki vardır problem yaşamayan ama yaşayan bir bilemedin iki kişi değil ki. Bir kere iğreti oldumu oluyor. İntel almanı tavsiye ederim pahalı ama problem yaşayan yok denecek kadar az.
Böylede çok acımasızca olmadı mı ya çok okudum hep ulaşamadığım için sempati besliyordum amd'ye ama çok kötü yorum aldım bilemiyorum.

Anakartın oturmamış bir BIOS sürümü yüzüne işlemciyi kötülemek yanlış. Islemci yönünden AMD'ye lafım yok ama GPU yönünden eleştirilebilir ben uzak duruyorum cevremde bulunan insanlari da uyarıyorum. Daha önce yazdım NVIDIA pazar payı olarak AMD'den yüksek olmasına rağmen, AMD arıza oranı daha yüksek. Bu NVIDIA arıza çıkarmaz demiyorum ama AMD'ye gore daha az. Islemci yönünden ise son seneler de gayet basarili arkadaş korkmadan alabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı