i7-6820HQ laptop darboğaz yapıyor

  • Konuyu başlatan xu1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 491

xu1

Centipat
Katılım
5 Eylül 2022
Mesajlar
962
Çözümler
5
Merhaba arkadaşlar, benim laptopum oyunlarda sürekli darboğaz yapıyor ve FPS dropları oluyor. Bu sorunu nasıl cözebilirim?
Sistem özellikleri:
Quadro M1200 ekran karti
i7-6820HQ CPU @ 2.70GHz
32 GB RAM 2300MHz.
4K IPS ekran (IPS olup olmadigindan emin degilim)
 
Evet oyunlarda darboğaz yaşarsınız çünkü o ekran kartının 4K'da oyun oynatmasınım mümkünatı yok. 4K'da masaüstünde bile yüzde 50 darboğazdasınız oyunlarda bu yüzde 70'e çıkıyor bu sistem ile. Sizin yapacağınız bu bilgisayar ile işlemciye çok elleşmeden ekran kartından alabildiğiniz kadar verim almak. Quadro'dan bahsediyoruz sonuçta.

Hocam bir tane monitore baglayip oynamayayi calistim (sadece monitorden goruntu alarak)
FPS garip bir sekilde 200'e cikiyordu ama yine de arada FPS droplari yasaniyordu.
 
Hocam arkadaş 4K da oynadığını belirtmemiş ekranın 4K olduğunu belirtmiş. Zaten o laptop 4K açacak kadar güçlü olmadığı için darboğaz olur dediğiniz gibi.
Kanka ikinci cümlemde 1080P'de office uygulamaları açsa bile sıkıntı olacağını söyledim bunun oyun açma ile alakası yok kartın niteliği çok başka olduğu için oyunlarda illa darboğaza geliyor bir de o ara üretilen İntel işlemciler gerçekten çok kötü yetmez yani bu çağın programlarına. Bu kart ile Render alacaksın sadece CSGO oynarsın bir de.
 
4K monitöre bağladın ama çözünürlük ayarını değiştirdin mi oyunlarda? Laptopun ekranının doğal çözünürlüğü ne ise, harici monitöre bağlandığında da o çözünürlükle oynadın muhtemelen. Çünkü bu sistem ile gerçek 4K çözünürlükte akıcı bir deneyim yaşamak zor olur.
 
Aynen oyle tam olarak bu oluyor.



Cihaza bir zarari olur mu yani bu laptop Valorant falan kaldirabilecek bir seviyedemi yoksa gerek yok mu?
Valo vesaire oynarsınız ama o kadar yüksek çözünürlükte değil droplar ısınmadan kaynaklı olmaz ısınınca frekans ile beraber frekans ile doğru orantılı FPS düşer birden kitlenip tekrar açılma gibi takılıyorsa depolama biriminden kaynaklı olabilir. SSD var mı cihazda ?
 
4K monitöre bağladın ama çözünürlük ayarını değiştirdin mi oyunlarda? Laptopun ekranının doğal çözünürlüğü ne ise, harici monitöre bağlandığında da o çözünürlükle oynadın muhtemelen. Çünkü bu sistem ile gerçek 4K çözünürlükte akıcı bir deneyim yaşamak zor olur.

Hayir hocam monitor 4K degil 1080p.

SSD var mı cihazda ?
M.2 Hocam
 
İşlemcin çok ısındığı için hızını düşürdüğünde FPS dropları olabilir. Laptop kaç yıllık ve termal macunu en son ne zaman yeniledin? Benim de öyle bir sorunum vardı. Kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığı 100 derece oluyordu. Kendi hızını düşürüyordu hemen. Açıp baktığımda termal macun akıp gitmiş. Sonrasında yenileyince sorunum düzelmişti.
 

Geri
Yukarı