i7 6850K ve GTX 1080 sistem Overclock sıfırlama ve fan hızı sorunu

omrsari

Hectopat
Daha fazla  
16 ay önce aşağıdaki sistemi oyun, 3D modelleme ve render amaçlı topladım.
  • Kasa: Cooler Master Cosmos II
  • Anakart: Asus Deluxe II
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX
  • İşlemci: Intel Core i7 6850K
  • RAM: Kingston Hyperx Predator 16GB
  • Sıvı soğutma: Corsair Hydro H115i 280mm Sıvı Soğutma
  • Power Supply: Cooler Master Silent Pro Gold 1200w
  • Monitör: ASUS ROG Swift PG279Q Gaming Monitör - 27" 2K
  • SSD: 256 GB
  • HDD: 4 TB
Sorunlarım şunlar ;

UEFI sistem kurulu.

Overclock yapmak istiyorum fakat pek bilgim yok. O yüzden BIOS'tan otomatik OC yaptım. Açılışta overclock %13 gibi çıkıyor. Ama bazen bilgisayar açılışında OC sıfırlanıyor. Bunu daha manuel ve OC sıfırlanmadan nasıl yaparım?

Anakartın AI Suite programı mı çok sorunlu, yoksa benim bilgisayardan mı kaynaklı? Bu programın başka alternatifi var mı? Bu programda fan tuning yaptığım zaman, fan ayarlarını yapamaz hale geldim ve bazen açılışta hata veriyor, AI Suite başlatılamıyor.

Oyunlarda ve bazen render alırken belli bir süreden sonra fanlar hızlanmaya başlıyor fakat kesik kesik hızlanıp yavaşlıyor ve çok rahatsız edici oluyor.(soğutucunun ve kasanın kendi fanları) Herhangi kasma performans düşüşü yaşamıyorum ama ses çok rahatsız edici düzeyde. Sorun ne olabilir?

Bu arada bilgisayar montajını kendim yaptım fakat yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

Kısacası bilgisayarı aldığımdan beri optimizasyon sorunu yaşıyorum. Tam performansıyla rahat bir şekilde kullanamadım. İşlerimde çok yoğun olduğu için araştırma yapamadım. Benzer sistemleri olan arkadaşların önerilerini dinlemek isterim. Hatta bu konularda iyi bilgisi olan arkadaşlar varsa veya İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bilgisayarcı, yardım edebilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı