i7 7700-HQ ve GTX 1060 için undervolt nasıl yapılır?

GökayDemir

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2016
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, MSI GE62 VR 7RF APACHE PRO modeli bir oyuncu laptopu kullanıyorum. GPU ve CPU ısı değerleri oyun oynarken 95-100C arası oluyor.

Bunu çözmek için undervolt yapmaya karar verdim ve Intel XTU adlı programı indirdim. Core Voltage Offset yazan yeri (resimde göründüğü üzere) -0,110 V olarak ayarladım ve ısı değerleri 5-10C arası azaldı. Bu değeri daha fazla indirmem bir sıkıntı çıkarır mı performansta düşüş gibi? Ayrıca bu değeri düşürürken bilgisayara bir zarar gelme ihtimali var mı? Yavaş yavaş indirip 5 dakika stres test ile crash veriyor mu diye bakmam yeterli midir?

Son olarak Intel Turbo Boost ile ilgili bir sorum var. Bazı yerlerde bu özelliği kapattığım takdirde sıcaklığın azalacağını gördüm bu doğru mu? Bunu yaptığım takdirde performansta düşüş olur mu?
Screenshot_15.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar ince iş yapmanıza gerek yok ben kendi bilgisayarıma -0.120 veriyorum size tavsiyem bundan sonrasını vermeyin. Zaten fazla çıktığınız takdirde BSOD ile karşılaşmanız muhtemel. Benim CPU sıcaklığım oyunlarda 85C'yi geçmiyor. GPU ise 68-70 civarında.

İşlemcinin frekansını da izleyin oynarken eğer 3.4 Ghz civarı oluyorsa aşağı düşmüyorsa performans kaybı yaşamazsınız. Zarar olarak da bir sıkıntı olmaz, bir sıkıntı olduğunda uygulama direk olarak kendini sıfırlıyor. ( Kapanma, BSOD, Donma )
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı